Sindikat medija: Bezrezervna podrška Damiri Kalač, Advokatska komora da se oglasi povodom Markovićevih komentara

"Necivilizovan i uvrjedljiv rječnik i način komunikacije koji koristi advokat ne smije biti dozvoljen u javnosti. Smatramo da ovakvim ponašanjem advokat Marković krši osnovna načela ljudskih prava definisanih nacionalnim i međunarodnim zakonodavstvom"

5129 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Velibor Marković, Foto: Zoran Đurić
Velibor Marković, Foto: Zoran Đurić

Sindikat medija Crne Gore osuđuje diskriminatorne izjave advokata Velibora Markovića na račun žena i LGBT populacije i pruža bezrezervnu podršku novinarki Vijesti Damiri Kalač, saopšteno je iz Sindikata medija.

"Necivilizovan i uvrjedljiv rječnik i način komunikacije koji koristi advokat ne smije biti dozvoljen u javnosti. Smatramo da ovakvim ponašanjem advokat Marković krši osnovna načela ljudskih prava definisanih nacionalnim i međunarodnim zakonodavstvom", navodi se u saopštenju.

Oni su tražili od Advokatske komore da se oglasi povodom ovog slučaja

"Tražimo od Advokatske komore Crne Gore da se oglasi povodom Markovićevih komentara prema ženama i LGBTIQ populaciji, i ukoliko utvrde kršenje načela Kodeksa profesionalne etike advokata reaguju adekvatno.Novinarka Damira Kalač je svoj profesionalni rad posvetila društvenim temama te promociji ljudskih prava kroz objektivno izvještavanje, s toga ne smije biti meta diskriminacije i uvreda advokata Markovića kome se teme kojima se ona bavi ne sviđaju", navodi se u saopštenju.

Bonus video: