Bal pod maskama za Radovanovo liječenje

Za njegovo liječenje u Istanbulu, gdje će mu biti presađene matične ćelije, potrebno je 44.000 eura
0 komentar(a)
Radovan Krivokapić, Foto: Privatna arhiva
Radovan Krivokapić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 31.01.2018. 18:27h

NVO “Izvor života” iz Nikšića organizovaće 6. marta humanitarni bal pod maskama, a sav prikupljeni novac biće uplaćen na račun petnaestogodišnjeg Radovana Krivokapića koji boluje od cerebralne paralize i od rođenja je slijep.

Za njegovo liječenje u Istanbulu, gdje će mu biti presađene matične ćelije, potrebno je 44.000 eura.

“Na maskenbalu mogu učestvovati sva djeca uzrasta od 1 do 10 godina, a jedini uslov je da svi učesnici prilikom prijave maske i dobijanja broja doniraju minimum dva eura i tako pomognu u prikupljjanju novčanih sredstava za liječenje našeg sugrađanina”, kazala je Konstatina Maraš.

Za tri najbolje maske obezbijeđene su nagrade – za treće mjesto skejbord, drugo - trotinet i prvo - bicikl.

Biće izabrani princezu i princ bala, a za njih su pripremljene nagrade iznenađenja.

“Cilj nam je da sva djeca dobiju svoju šansu i pođu na klinku Live u Istanbul, tako da nastavljamo sa borbom za našeg Radovana. Pozivamo sve roditelje da maskiraju svoje mališane i pridruže se našem balu”.

Radovan i pored svih zdravstvenih problema pohađa redovnu školu po inkluzivnoj nastavi i odličan je učenik osmog razreda. Fondacija Budi human je otvorila donatorski broj i svi koji žele da pomognu Radovanu mogu da ukucaju broj 8 i pošalju SMS na 14543. Do sada je prikupljeno više od 13.000 eura.

Bonus video: