U beranskoj MZ nasuti neprohodni putevi, bilo i asfalta

Ove godine je u Budimlji postavljeno blizu dva kilometra ulične rasvjete...
80 pregleda 1 komentar(a)
Budimlja, Foto: Privatna arhiva
Budimlja, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 31.01.2018. 16:10h

U beranskom prigradskom naselju Budimlja završen je veliki broj značajnih projekata u posljednjih nekoliko godina, tvrde u Mjesnoj zajednici.

Rukovodstvo MZ sa više od 2.000 stanovnika ističe da je poseban akcenat stavljen na popravku i modernizaciju puteva.

“Potrudili smo se da izvršimo popravku i nasipanje skoro svih važnijih makadamskih puteva, od kojih su neki pripremljeni za asfaltiranje. Sve je to rađeno u skladu sa utvrđenim prioritetima“, kazao je predsjednik MZ Milan Mojašević.

On je naglasio da je Opština Berane preduzela niz mjera u cilju rješavanja brojnih infrastrukturnih problema. Mojašević kaže da je, između ostalog, u posljednjih nekoliko godina asfaltirano skoro 4.000 metara kvadratnih. Riječ je, kako tvrde u MZ, da su popravljeni putevi koji su godinama bili praktično neprohodni.

“Pojedini putevi, kao što je onaj koji povezuje Budimlju i Dapsiće, godinama su, zbog brojnih oštećenja, bili van upotrebe. Tu treba istaći i put koji povezuje dio Batuna sa gradom”, rekao je član Savjeta MZ Milisav Praščević.

On ističe da je lokalna uprava postavila uličnu rasvjetu na više loakcija u Budimlji.

"Ove godine je u Budimlji postavljeno blizu dva kilometra ulične rasvjete. Rasvjeta je instalirana u užem centru naselja, kao i u dijelu Jasikovca i Batuna. Radi se o veoma značajnom projektu čijom se realizacijom obezbijedilo sigurnije kretanje brojnih pješaka u noćnim satima“.

Predstavnici MZ naglašavaju da su u ovom naselju posebno zadovoljni i činjenicom da je Komunalno preduzeće uspostavilo kontejnersko odlaganje otpada. Podsjećaju i na rekonstrukciju oštećenog mosta na Dapsićkoj rijeci, koji je godinama stajao oštećen i korišćen uz veliki rizik.

Bonus video: