Nikšić: Cijena mjesečnih karata za studente i učenike iz Župe za sada ostaje ista

Mjesečna karta za učenika iz Bjeloševine i Morakova do sada je iznosila 35 eura, a pet eura su manje plaćali đaci iz ostalih sela u Župi, dok je karta za osnovce 14 eura
376 pregleda 1 komentar(a)
Župa škola, Foto: Svetlana Mandić
Župa škola, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 31.01.2018. 10:56h

Vlasnik „Nikšić prevoza“ i predstavnici lokalne uprave dogovorili su se da mjesečna karta za učenike i studente iz nikšićke Župe u februaru neće biti poskupljena, kako je to prethodno najavio pomenuti prevoznik.

“Za sada će cijena mjesečne karte ostati ista. Dogovorili smo se da uradimo kompletnu analizu prevoza za Župu, pa ćemo se ponovo sastati krajem februara i dogovoriti dalje korake”, kazao je “Vijestima” menadžer Opštine Živko Kecojević.

Vlasnik “Nikšić prevoza” Gorčin Kovačević najavio je prethodno da će karte za učenike i studente u Župi povećati za pet eura jer mu je neisplativo voziti po sadašnjoj cijeni. Kako je kazao broj učenika se smanjuje, cijena goriva raste, put je loš, a njihove karte su ostale nepromijenjene.

Mjesečna karta za učenika iz Bjeloševine i Morakova do sada je iznosila 35 eura, a pet eura su manje plaćali đaci iz ostalih sela u Župi, dok je karta za osnovce 14 eura.

Iz Mjesne zajednice su poručili da će, u slučaju da se povećaju cijene mjesečnih karata, zajedno sa roditeljima organizovati protest.

Bonus video: