premijer čestitao kurban-bajram

Marković: Gestom Islamske zajednice iskazana briga za drugoga

Predsjednik Vlade je izrazio želju da Bajram u domove svih vjernika donese dobro zdravlje, sreću i prosperitet, a da Crna Gora svoj put nastavi u duhu međusobnog povjerenja i prijateljstva, sloge i solidarnosti.

4074 pregleda 11 komentar(a)
Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Marković, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u lično ime i svim građanima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori i u našoj dijaspori Kurban-bajram.

„Dozvolite da pozdravim odluku Islamske zajednice i vjernika da se u danima ovog velikog praznika uzdrže od tradicionalnog okupljanja u vjerskim objektima. Upravo je kroz gest poštovanja preporuka države i zdravstvenih vlasti, iskazana briga za drugoga kao jedna od najsnažnijih vrijednosti svake religije. Takođe, koristim priliku da brojnoj dijaspori koja usljed trenutne zdravstvene situacije, po prvi put nije u prilici da praznike provede u Crnoj Gori, zahvalim na razumijevanju i podršci koju su iskazivali u prethodnim mjesecima“, stoji u čestitki predsjednika Vlade upućenoj Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, izrazio želju da Bajram u domove svih vjernika donese dobro zdravlje, sreću i prosperitet, a da Crna Gora svoj put nastavi u duhu međusobnog povjerenja i prijateljstva, sloge i solidarnosti.

Preporučujemo za Vas