Jedan šalter za sve mjesečne karte

Počeo pilot projekat elektronske autobuske karte u podgoričkom gradskom prevozu

15725 pregleda 3 komentar(a)
Gužve za mjesečnu autobusku kartu, Foto: Boris Pejović
Gužve za mjesečnu autobusku kartu, Foto: Boris Pejović

Sistem elektronske naplate autobuske karte kod podgoričkih prevoznika počeo je nedavno, ali predstavnici tih gradskih prevoznika kažu da je rano govoriti o tome da li se povećao broj putnika.

Iz Glavnog grada su saopštili da građani elektronske karte mogu kupiti na šalteru u zgradi u kojoj se održavaju sjednice Skupštine.

Međutim, posljednjeg dana jula brojni građani kontaktirali su “Vijesti”, žaleći se da je velika gužva ispred šaltera, a osim vrućine, tvrde da problem predstavlja to što se ne poštuje ni fizička distanca.

Mnogi su od čekanja, međutim, odustali zbog visoke temperature.

Direktor D.O.O. BLT Podgorica Janko Bulatović kazao je da je rano govoriti o tome koliko se povećava broj putnika kroz novu metodu naplate karata.

“Ovo je pilot projekat i mislim da će zaživjeti. Ovaj pilot projekat se realizuje u saradnji sa Glavnim gradom i prvi utisci su da su građani prihvatili novi vid naplate kao i benefite koje imaju. Samo jedan primjer: putnik na liniji L-62, od Orahova do autobuske stanice u Podgorici treba da izdvoji 0,90 eura umjesto dosadašnjih 2,40 eura i da sa istom tom kartom nastavi putovanje u bilo kom pravcu na teritoriji grada, odnosno u vremenskom intervalu od 100 minuta. Ovo sve govori o odlučnosti nadležnih da se usluga prevoza maksimalno prilagodi interesima građanima, a mi prevoznici, u saradnji sa nadležnim Sekretarijatom, sa kojim imamo odličnu saradnju i svakodnevnu komunikaciju, dovedemo uslugu do nivoa kakav zaslužuje jedan evropski grad“, kazao je Bulatović.

Pored elektronske karte, građanima je omogućeno i da kupe mjesečnu kartu po nepromijenjenim cijenama, a koja sada važi za vožnju autobusima kod svih prevoznika. U Podgorici autobuski gradski prevoz obavljaju tri prevoznika “BLT”, Gradski saobraćaj PG i “Montenegro prevoz Pejović”.

Bonus video: