Nakon Podgorice: IQOS od sada i u Budvi, uskoro dostupan i u Kotoru

Korišćenjem IQOS-a, tj. zagrijavanjem specijalno dizajniranih patrona pravog duvana eliminiše se do 95% štetnih materija koje se nalaze u duvanskom dimu klasičnih cigareta

20094 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Filip Moris
Foto: Filip Moris

U Budvi je danas otvorena nova IQOS zona, koja se nalazi u tržnom centru TQ Plaza. Tako su, nakon Podgorice, za manje od dva mjeseca otvorene dvije zone u kojim su dostupni ovi uređaji proizvođača Filip Moris, zasnovani na tehnologiji zagrijevanja duvana. Treća IQOS zona biće otvorena narednih dana i u Kotoru, u tržnom centru Kamelija.

IQOS je revolucionarni uređaj koji zagrijeva a ne sagorijeva duvan, a radi se o proizvodu koji se temeljno razlikuje od cigareta, koji nije bez rizika i predstavlja bolji izbor za odrasle pušače koji bi inače nastavili sa pušenjem cigareta.

Korišćenjem IQOS-a, tj. zagrijavanjem specijalno dizajniranih patrona pravog duvana eliminiše se do 95% štetnih materija koje se nalaze u duvanskom dimu klasičnih cigareta. Osim toga, korišćenjem IQOS-a eliminišu se brojne negativne pojave koje nastaju prilikom pušenja klasičnih cigareta, poput pepela i neprijatnih mirisa.

“Za manje od dva mjeseca otkad je IQOS stigao u Crnu Goru interesovanje potencijalnih korisnika, odraslih pušača, koji bi u drugačijim okolnostima nastavili da koriste cigarete, izuzetno je veliko. Zadovoljstvo nam je što od danas i u Budvi svim zainteresovanim pušačima, koji bi da potraže bolji izbor za sebe, možemo da ponudimo alternativu koju u svijetu trenutno koristi 11,2 miliona ljudi”, rekao je Srđan Lazović, generalni direktor kompanije Filip Moris za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu i najavio uskoro otvaranje treće zone i u Kotoru. Poštujući epidemiološku situaciju i mjere koje su na snazi, u IQOS zonama se poštuju svi definisani profesionalni i zdravstveni standardi.

IQOS je uređaj na kojem je 400 naučnika kompanije Filip Moris u naučno – istraživačkim centrima u Švajcarskoj i Singapuru radilo više od 15 godina, a trenutno je prisutan na 57 svjetskih tržišta.

foto: Filip Moris

Ovaj sistem za zagrijevanje duvana je trenutno jedini elektronski uređaj koji oslobađa nikotin, a za koji je prošlog mjeseca Američka agencija za hranu i ljekove (FDA) saopštila da je informisanje potrošača o smanjenoj izloženosti štetnim materijama prilikom korišćenja ovog uređaja u skladu sa promocijom javnog zdravlja, te da je riječ o “duvanskom proizvodu modifikovanog rizika” (MRTP).

IQOS je uređaj namijenjen isključimo punoljetnim pušačima. Postojeći korisnici mogu ostvariti korisničku podršku u svim zonama, dok su zainteresovanim potencijalnim korisnicima dostupni savjetnici za pružanje dodatnih informacija.

Svim zainteresovanim punoljetnim pušačima i registrovanim korisnicima omogućeno je i besplatno pozivanje korisničkog servisa na broj 080 800005, ali i posjeta sajtu https://me.iqos.com/me/