Ulcinjanin našao novčanik i vratio vlasniku 7.750 eura

On kaže da se nije dvoumio, iako niko u lokalu nije primijetio da je jednom od dvojice gostiju ispao novčanik
61 pregleda 0 komentar(a)
Šaćir Bejtović, Foto: Samir Adrović
Šaćir Bejtović, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 30.01.2018. 16:07h

Suvlasnik konobe “Sevdah” kod ulcinjske Elektrodistribucije Šaćir Bejtović(40) našao je prekjuče u svom lokalu novčanik sa 7.750 eura i vratio ga vlasniku. Zauzvrat, čovjek koji se u konobu, nakon poziva vratio prestravljen, blijed i u znoju, ostavio mu je na šanku 20 eura da časti kafanu pićem.

Bejtović priča da se nije dvoumio, iako niko u lokalu nije primijetio da je jednom od dvojice gostiju, koji su oko 09.00h ispijali kafu, ispao novčanik.

“U lokalu su bili njih dvojica i jedan čovjek za šankom okrenut leđima koji je pio pivo. U kuhinji je bila supruga. Kada su platili račun, otišli su a ja sam pošao da spremim sto. Tada sam na stolici vidio novčanik.

Uzeo sam ga, otvorio da vidim ima li kakvih dokumenata i vidio gomilu novca. Prebrojao sam tačno 7.750 eura”, priča Bejtović. Kaže da je novčanik pripadao čovjeku sa Kosova koga ne poznaje ali zna da se bavi izgradnjom objekata u Štoju.

“Znao sam onog drugog koji je sa njim pio kafu. Pozvao sam ga telefonom i rekao mu za novčanik. Kosovar je odmah došao, bio je blijed, znojio se i zahvaljivao. Potom je otvorio novčanik, izvadio 20 eura i rekao mi da želi da časti piće cijelu kafanu i ponovo otišao”, ispričao je Bejtović.

Bonus video: