Ministarstvo prosvjete: U školu u Miločanima biće uloženo 75.000 eura

"Radovima će biti obuhvaćena rekonsrukcija krova, izrada nove fasade, zamjena postojeće spoljašnje stolarije, sanacija postojećih toaleta, kao i sanacija kompletnog enterijera"

3811 pregleda 6 komentar(a)
Filip Grujić, Foto: Ministarstvo prosvjete
Filip Grujić, Foto: Ministarstvo prosvjete

Rekonstrukcija škole u Miločanima u opštini Nikšić jedan je od tri projekta koje je Ministarstvo prosvjete planiralo nedavno usvojenim rebalansom budžeta, kazao je načelnik Službe za investicije i javne nabavke u resornom ministarstvu Filip Grujić.

On je dodao da je rekonstrukcija vrijedna 75.000 eura, a planirano je da radovi budu završeni do kraja godine.

"Radovima će biti obuhvaćena rekonsrukcija krova, izrada nove fasade, zamjena postojeće spoljašnje stolarije, sanacija postojećih toaleta, kao i sanacija kompletnog enterijera", rekao je Grujić.

On je objasnio da je riječ o dotrajalom objektu koji je i ranije bio u planu za rakonstrukciju, ali je usljed obimnih poplava pretrpio dodatnu štetu, zbog čega sada njegova rekonstrukcija zahtjeva značajno veća sredstva.

"Dakle, radiće se gotovo totalna rekonstrukcija objekta, a činjenica da smo ovaj projekat uvrstili u prioritetne prilikom rebalansa budžeta, govori o posvećenosti Ministarstva da svoj djeci obezbijedi uslove boravka i obrazovanja kakve zaslužuju", poručio je Grujić i dodao: "Tako će biti i kada su u pitanju djeca ovog kraja koja će nakon završetka radova imati priliku da borave u novom ambijentu u kojem će nastaviti da ostvaruju odlične školske rezultate".

On je naglasio da će Ministarstvo prosvjete nastaviti da radi na jačanju školske infrastrukture, za šta se u Crnoj Gori nikada nije izdvajalo više sredstava nego u prethodne četiri godine.

"Na ovaj način, uz modernizovanje nastave, ulažemo u budućnost našeg društva, a to je najvrjednija investicija", zaključio je Grujić.

Bonus video: