Bečić: Gusinje da se razvija na način koji zaslužuje


"Ono što je danas neophodno sačuvati jesu prirodna bogatstva koja se svakodnevno, na naše oči, zagađuju i truju. Siguran sam da Gusinjanke i Gusinjani, kao stanovnici opštine koja naročito obiluje prirodnim ljepotama, sa posebnim senzibilitetom gledaju na potrebu očuvanja ekoloških resursa Gusinja, ali i cijele Crne Gore, na dobrobit svih građana, ali, pogotovo - budućih generacija", dodaje on u čestitci

2437 pregleda 10 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokrate
Bečić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 05.08.2020. 15:45h

Predsjednik Demokratske Crne Gore i lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić čestitao je građankama i građanima Gusinja Dan opštine.

"Datum koji obilježavate kao Dan svoje opštine govori o tome da je Gusinje, u svojoj istoriji, imalo događaja koje je vrijedilo pamtiti, kao i vrijednosti koje je valjalo sačuvati. A vi ste, Gusinjanke i Gusinjani, na najprivilegovanijem mjestu u svom kolektivnom pamćenju, sačuvali vrijednosti antifašizma, vrijednosti slobode, vrijednosti mira, multietničkog i multikonfesionalnog sklada", kaže se u čestitci.

On dodaje da je uvjeren da smo te vrijednosti svi u Crnoj Gori sačuvali za sva vremena.

"Ono što je danas neophodno sačuvati jesu prirodna bogatstva koja se svakodnevno, na naše oči, zagađuju i truju. Siguran sam da Gusinjanke i Gusinjani, kao stanovnici opštine koja naročito obiluje prirodnim ljepotama, sa posebnim senzibilitetom gledaju na potrebu očuvanja ekoloških resursa Gusinja, ali i cijele Crne Gore, na dobrobit svih građana, ali, pogotovo - budućih generacija", dodaje on u čestitci.

Kako je kazao, sa željom da se Gusinje i prokletijski kraj razvijaju na način na koji zaslužuju i, objektivno, imaju mogućnosti, još jednom, srdačno, čestitam Dan opštine Gusinje.

Bonus video: