NVO “Izvor života” organizuje humanitarni bal pod maskama za Radovana Krivokapića

“Na maskenbalu mogu učestvovati sva djeca uzrasta od 1 do 10 godina, a jedini uslov je da svi učesnici prilikom prijave maske i dobijanja broja doniraju minimum dva eura i tako pomognu u prikupljjanju novčanih sredstava za liječenje našeg sugrađanina”, kazala je Konstatina Maraš, ispred NVO “Izvor života”
68 pregleda 1 komentar(a)
Radovan Krivokapić, Foto: Svetlana Mandić
Radovan Krivokapić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 30.01.2018. 09:52h

NVO “Izvor života” iz Nikšića 6. marta organizuje veliki humanitarni bal pod maskama, a sav novac koji prikupe biće uplaćen na žiro račun petnaestogodišnjeg Radovana Krivokapića koji boluje od cerebralne paralize i od rođenja je slijep, mrežnjača mu je odvojena od oka (retrolentalna fibroplazija). Za njegovo liječenje u Istanbulu, gdje će mu biti presađene matične ćelije, potrebno je 44.000 eura.

“Na maskenbalu mogu učestvovati sva djeca uzrasta od 1 do 10 godina, a jedini uslov je da svi učesnici prilikom prijave maske i dobijanja broja doniraju minimum dva eura i tako pomognu u prikupljjanju novčanih sredstava za liječenje našeg sugrađanina”, kazala je Konstatina Maraš, ispred NVO “Izvor života”.

Za tri najbolje maske obezbjeđene su nagrade – za treće mjesto skejbord, drugo trotinet i prvo bicikl. Na maskenbalu će takođe biti izabrani princezu i princ bala, a za njih su pripremljene nagrade iznenađenja.

“Cilj nam je da sva djeca dobiju svoju šansu i pođu na klinku Live u Istanbul, tako da nastavljamo sa borbom za našeg Radovana. Pozivamo sve roditelje da maskiraju svoje mališane i pridruže se našem balu”, pozvala je Maraš.

Radovan i pored svih zdravstvenih problema pohađa redovnu školu po inkluzivnoj nastavi i odličan je učenik osmog razreda. Fondacija Budi human je otvorila donatorski broj i svi koji žele da pomognu Radovanu da stane na noge mogu da ukucaju broj 8 i pošalju SMS poruku na 14543. Do sada je prikupljeno nešto preko 13 hiljada eura.

Bonus video: