Nikšić: Životno ugroženo pet pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru

Ostali su stabilnih vitalnih parametara“, kazao je direktor Opšte bolnice, Ilija Ašanin

5431 pregleda 3 komentar(a)
Ilija Ašanin, Foto: Svetlana Mandić
Ilija Ašanin, Foto: Svetlana Mandić

U Opštoj bolnici Nikšić na bolničkom liječenju se nalaze 43 kovid pacijenta, od čega je 33 na Infektivnom odjeljenju, dok je deset smješteno na odjeljenju psihijatrije.

“Ono što je loše je da imamo jednog pacijenta koji se nalazi na respiratoru i životno je ugrožen. Od ostalih pacijenata imamo četiri koja su životno ugrožena, ali nijesu trenutno na respiratoru. Nadamo se da nećemo doći u situaciju da moramo da ih stavimo na respirator.

Ostali su stabilnih vitalnih parametara“, kazao je direktor Opšte bolnice, Ilija Ašanin.

Prema njegovim riječima, za tri pacijenta sa Infektivnog odjeljenja čekaju se rezultati opservacije, dok će pet pacijenata sa odjeljenja psihijatrije, čiji su rezultati testa negativni, biti vraćeni u Specijalnu bolnicu za psihijatriju u Dobroti. Najveći broj pacijenata koji se nalazi na bolničkom liječenju je iz Nikšića.

“U Opštoj bolnici nema nijednog radnika koji je kovid pozitivan, a ovih dana doći će do zamjene osoblja u kovid bolnici. U rad ulazi druga grupa ljekara i medicinskih sestra, tako da će oni u narednih mjesec dana biti u kovid zoni“, kazao je Ašanin.

Bonus video: