Više stabala posječeno zbog gradnje kružnog toka u Bloku V

Izgradnja kružnog toka između Bloka pet i šest počela je prije nekoliko dana, a predviđeno je da bude završen u novembru

32384 pregleda 103 reakcija 38 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Nekoliko stabala, starih decenijama, posječeno je jutros na gradilištu novog kružnog toka u Podgorici na raskrsnici Ulice Meše Selimovića i Blaža Jovanovića.

Izgradnja kružnog toka između Bloka pet i šest počela je prije nekoliko dana, a predviđeno je da bude završen u novembru.

foto: Luka Zeković

Novinaru "Vijesti" juče je potvrđeno da će nekoliko stabala morati da bude uklonjeno, jer se nalaze na trasi saobraćajnice.

U galeriji pogledajte kako ovog jutra izgleda gradilište.

Ovako je juče izgledao drvored koji je uklonjen zbog gradnje kružnog toka.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je u februaru mjesecu, prilikom obilaska sanirane Ulice Meše Selimovića, najavio izgradnju kružnog toka.

"Pred nama su još dva važna projekta – na kraju Ulice Meše Selimovića na raskrsnici sa ulicama Đoka Miraševića i Blaža Jovanoviča ćemo graditi novi kružni tok, jer smo nezadovoljoni načinom na koji je saobraćaj regulisan i ta raskrsnica predstavlja rizik za učesnike u saobraćaju. Vrijednost projekta je 310.000 eura", kazao je tada Vuković.

Iz Glavnog grada su trećeg avgusta, kada su počeli radovi, saopštili da je izvođač radova preduzeće "Metal-Alu-Plast".

"Rok izvođenja je 100 dana računajuči od 3. avgusta 2020.godine. Ugovorena vrijednost radova iznosi 286.835,74 eura,a projektnim rješenjem su obuhvaćena tri kraka, ukupne dužine 364,21 metar".

Bonus video: