Nagrađeni zbog podrške biznisu

Kako su naveli nagradu je Glavni grad osvojio u konkurenciji od 194 kandidata iz sedam zemalja
0 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.01.2018. 17:37h

Glavni grad Podgorica dobitnik je nagrade i priznanja za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi „Stvaratelji za stoljeća“, za uspostavljanje Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici, saopšteno je iz Pg biroa.

Kako su naveli nagradu je Glavni grad osvojio u konkurenciji od 194 kandidata iz sedam zemalja, odnosno iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Makedonije, Njemačke i Srbije.

„Odluku o laureatima donio je Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja 'Stvaratelji za stoljeća', kojega čini 13 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, finansije i preduzetništvo, iz osam zemalja srednje i jugoistočne Evrope”, navedeno je iz Pg biroa.

Nagrade će biti uručene početkom marta u Dubrovniku, kada će biti održan i Regionalni samit 300 najboljih preduzetnika Srednje i Jugoistočne Evrope.

U periodu 2014 - 2016. godina nagrade i priznanja „Stvaratelji za stoljeća”, kako su saopštili, dodijeljene su na posebnim svečanostima u martu 2015, 2016. i 2017. godine u Dubrovniku.

„Paralelno sa svečanostima projekta “Stvaratelji za stoljeća”, održavan je Regionalni samit preduzetnika Srednje i Jugoistočne Evrope „300 najboljih“. Među dosadašnjim laureatima nalaze se najveći i najugledniji preduzetnici iz devet zemalja”, navode iz Pg biroa.

Neki od dosadašnjih dobitnika, kako su saopštili su predsjednik „Adris grupacije” iz Hrvatske Anto Vlahović, kompanije „Tikveš” iz Makedonije Svetozar Janevski, vlasnik hotelijerske grupacije “HUP” iz Hrvatske Anđelko Leko, a u Crnoj Gori presjednik kompanije „Čelebić” Tomislav Čelebić.

Bonus video: