Radionice udruženja "Roditelji": Djecu će uvesti u svijet knjige

„Istraživanja su pokazala da ukoliko se mališanima čita od ranog djetinjstva, aktiviraju se određeni centri u mozgu, što posebno utiče na razvoj jezika”
0 komentar(a)
igračkoteka, Foto: Roditelji
igračkoteka, Foto: Roditelji
Ažurirano: 29.01.2018. 16:43h

U Razvojnom centru Udruženja „Roditelji” u Ulici Bracana Bracanovića na Tuškom putu, danas će biti održane radionice pod nazivom „Razigravanje”, namijenjene djeci jaslenog uzrasta.

„Za njih smo pripremili dva termina, u trajanju po 30 minuta. U 18 sati je radionica namijenjena djeci uzrasta od jedne do dvije godine, dok je termin u 19 sati rezervisan za mališane od dvije do tri godine”, navodi se iz Udruženja „Roditelji”.

Kroz praktične primjere, roditelji će, objasnili su, moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini.

Naveli su da će sjutra u 19 sati početi Dječji klub čitalaca, a okupljanje će biti jednom mjesečno.

“Cilj radionice je da se kod djece probudi ljubav prema čitanju i knjizi, i navede ih da razvijaju maštu. Prvi dio radionice biće usredsređen na čitanje knjige, a drugi na konstruktivni razgovor o glavnim junacima, njihovim nedaćama i uspjesima”, objasnili su iz „Roditelja”.

Istakli su da će tako pospješiti dijalog među mališanima, kao i razvijati njihovu kreativnost i bogatiti vokabular.

„Istraživanja su pokazala da ukoliko se mališanima čita od ranog djetinjstva, aktiviraju se određeni centri u mozgu, što posebno utiče na djetetov razvoj jezika, način razmišljanja, poboljšava njihovu koncentraciju i doprinosi 'žeđi za znanjem'. Radionicu će voditi pisac i magistar prava Tijana Ostojić, a namijenjena je djeci uzrasta od šest do osam godina”, navode iz Udruženja.

Muzička radionica „Vrijeme je za muziciranje” biće održana u srijedu u 19 sati.

“Ta radionica je predviđena za mališane uzrasta od tri do šest godina”, saopšteno je iz „Roditelja”.

Bonus video: