SNP: Sječa stabala u Bloku 5 i 6 neustavna, uništen simbol tog dijela grada

"Ne sporeći značaj ove investicije, posebno imajući u vidu česte saobraćajne gužve do kojih dolazi na toj dionici, smatramo da je ipak trebalo voditi računa o postojećem zelenilu i učiniti sve da se ono očuva u što je moguće većoj mjeri. Ovakvo nemilosrdno uklanjanje drvoreda u suprotnosti je i sa ustavnom odrednicom kojom je Crna Gora definisana kao ekološka država", kaže se u saopštenju

3233 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti

Izgradnja kružnog toka na raskrsnici ulica Meše Selimovića i Blaža Jovanovića između Bloka V i VI, već je odnijela prve žrtve, saopšteno je iz SNP-a.

Glavni grad je, kako je saopšteno, sproveo ono što je najavio, pa je danas posječeno nekoliko stabala starih četrdeset godina. Na ovaj način, kako saopštavaju, mještani pomenutih naselja ostali su bez zelenila koje je predstavljalo simbol tog dijela grada.

"Ne sporeći značaj ove investicije, posebno imajući u vidu česte saobraćajne gužve do kojih dolazi na toj dionici, smatramo da je ipak trebalo voditi računa o postojećem zelenilu i učiniti sve da se ono očuva u što je moguće većoj mjeri. Ovakvo nemilosrdno uklanjanje drvoreda u suprotnosti je i sa ustavnom odrednicom kojom je Crna Gora definisana kao ekološka država", kaže se u saopštenju.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica, kako je saopšteno, smatra da se mora prestati sa betonizacijom Podgorice i raditi na očuvanju zelenih površina za naše građane, a posebno za generacije koje dolaze. Zato, oštro protestujemo protiv ovakvih postupaka gradske uprave i apelujemo da se oni više nigdje ne ponove.

Bonus video: