Kalezić: Kriminalna grupa ponovo došla u Mediteran reklame da krade, to nećemo dozvoliti

Kalezić je kazala da su platili 700.000 eura odštete radnicima zbog načina na koji je radila prethodna DPS garnitura u firmi

12847 pregleda 26 reakcija 8 komentar(a)
Članovi starog odbora Mediteran reklama, Foto: Vuk Lajović
Članovi starog odbora Mediteran reklama, Foto: Vuk Lajović

Preuzuimanje jedne od najprofitabilnijih opštinskih firmi "Mediteran reklame", od strane nove opštinske većine lojalne Nikoli Divanoviću, propao je jer su tri od pet novih članova odbora, došla u kompaniju, ali su odbili da održe sjednicu zajedno sa starim članovima odbora.

Predsjednica odbora direktora Veselinka Vesna Kalezić, koju je sa ostalim članovima odbora smijenila skupštinska većina predvođena DPS-om, SD, Crnogorskom i odbornikom Stevanom Džakovićem, prije tri sedmice, danas je obaviještena sat uoči, da je novi Odbor direktora je zakazao konstitutivnu sjednicu.

Ona je došla u firmu, jer, kako je kazala niko ih nije pozvao na sjednicu Skupštine opštine da im obrazloži zbog čega smjenuju Odbor direktora "koji je uspio da posrnulu, firmu koju je uništilo prethodno DPS kriminalno rukovodstvo naprave stabilnu", pa je to željela da čuju od novog odbora.

Ipak, dogodila se apsurdna situacija da su u jednoj kancelariji bili predstavnici "starog odbora direktora, a u drugoj novog, koji su tražili način da održe sjednicu i da im se daju kancelarije, odbijajući da se susretnu sa prethodnom upravljačkom garniturom".

Direktor Blažo Rađenović kazao je da jutros oko 10.45 časova su dobili zahtjev za konstitutivnu sjednicu novog Odbora direktora od strane takozvane nove skupštinske većine.

"Taj isti novi odbor direktora danas nije došao u punom sastavu i obavijestili su nas sat vremena prije konstitutivne sjednice. Obaviješten sam od gospođe Kalezić i na njihov poziv sam došao na sastanak. Zabrinjavajući je da novi Odbor koji želi da se konstituiše 20 dana prije izbora, kao i nova korumpirana izvršna vlast žele na silu, hajdučiju bez poštovanja ustava i zakona da konstituiše nešto što će kao posljedice imati građani. Ovaj Upravni odbor na čelu sa Kalezićevom ima mandat do februara i to je ono što ih po zakonu sljeduje. Taj odbor je pritiskom u preduzeći na radnike pokušao da nađe načina da ih razriješi funkcija i njih kao Upravni odbor i mene kao direktora i kada su dobili negativan odgovor da je ovo jedno preduzeće za primjer kako se radi. Onda su došli na dodatne konsultacije kod svoji pretpostavljenih", kazao je Rađenović i apelovao na sve zaposlene i građane Budve da ne podliježi nikakvim pritiscima.

Kalezić je rekla da je u proteklih tri i po godine uveden red u firmu, nakon što je početkom februara 2017. kada je došla na čelo Odbora direktora "zatekla haos".

"Do danas nisam dobila rješenje o mom razrješenju i članova odbora i razlog zbog čega smo razriješeni. Tako ste danas na perfidan i bezobrazan način zakazali sjednicu po hitnom postupku u 12 časova. Prekršili ste zakon kao i mnogo puta do sada, umjesto petoro došlo je troje nepoznatih ljudi koji su se pretstavili kao novi Upravni odbor i održali sjednicu", kazala je Kalezić.

Ona je dodala da želi da upozna građane Budve, kao i Nikolu Divanovića da znaju šta je Odboro direktora na čelu sa njom zatekao 17. februara 2017. u firmi.

"Imala bih dosta toga da nabrojim ali ću ovom prilikom pobrojati niz nezakonitih radnji koje su počinili bivša direktorka Ljubica Strugar i Upravni odbor. Prvo prebijene su komunalija u iznosu više od 400.000 eura sa našim sugrađaninom da bi dobili prostorije za firmu. Garažno mjesto je umjesto 10.000 eura plaćeno firmi BSP 19 999,01 eura. Uvidom u popis imovine nedostajala su tri motora koja sam preko javne uprave i uz pomoć direktora Blaža Rađenovića pronašla i vratili Opštini Budva gdje i sada stoje. Ta direktorica je svojim "miljenicima" kupovala na račun firme telefone nagrađivala ih od 10 do 80 odsto svakog mjeseca na platu. Takođe, kupljena je Klot mašina od 36.000 eura i uz procjenu čovjeka turističke struke umjesto mašinske: Ista je prodata za 1.000 eura.“, kazala je Kalezić.

Kako je naglasila sve ovo je dokazano i revizijom koju je na zahtjev odbora direktora urađena za poslovanje firme od 2012 do 2017.

"Kompletna revizija sa svim nepravilnostima i kršenjima zakona je dostavljena Agenciji za antikorupciju, ali do danas niko nije reagovao", navela je Kalezić.

Kalezić: Način na koji je Strugar obračunavala koeficijent koštao nas je 700.000 eura

Kalezić je kazala da su platili 700.000 eura odštete radnicima zbog načina na koji je radila prethodna DPS garnitura u firmi.

"Zbog koeficijenta koje je dijelila Strugar po partiskoj i prijateljskoj liniji došlo je do sudskih sporova gdje su tri grupe radnika tužile istu tu firmu u kojoj rade, prva grupa od tri radnika, druga grupa od sedam radnika, treća grupa od 14 radnika i sa svim presudama i kamatama to je Mediteran reklame koštalo preko 700.000 eura. Takođe poslije 10 godina radnik Žarko Miković se sjetio da je i on oštećen dok je radio u Mediteran reklamama tako da je istom isplaćeno 15.000 eura. Zatim Branka Dapčević koja je bila predsjednik Upravnog odbora Mediteran reklama i uz to pomagala u radu računovodstva za platu od 900 eura takođe je tužila Mediteran reklame i treba da joj se isplati 15.000 eura. Svetlana Duletić Vuksanović koja je došla 2015. godine koja više nije radila nego što je radila tužila je firmu Mediteran reklame dobila je odštetu oko 3.000 eura. Sa žaljenjem moram reći, da je ova gospoda većinom politički i rođački zaposlena, po ugledu na svoje učitelje navikla da zivi na tuđe jasle" naglasila je Kalezić.

Prema njenim riječima zbog nenaplaćenih računa rođaka i prijatelja i zbog isteklih zakonskih rokova otpisano je oko 120.000 eura.

"Između ostalog moram pomenuti i Mirka Džakovića koji je prevario firmu Mediteran reklame postavljajući displej na svojoj kući i u daljoj komunikaciji prevario istu i Erste banku", zaključila je Kalezić.

Bonus video: