"upoznali ih sa aferama izbornog procesa u cg"

Predstavnici ENEMO posjetili koaliciji "Mir je naša nacija"

Bečić je, kako je saopšteno, uputio dobrodošlicu predstavnicima ENEMO u Crnoj Gori i informisao ih o programu Demokrata, razvoju stranačke infrastrukture i rezultatima koje je Demokratska Crna Gora ostvarila od osnivanja 2015. godine do danas

4205 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Danas su u prostorijama Demokratske Crne Gore o izbornom procesu i izbornim uslovima u Crnoj Gori razgovarali predsjednik Demokrata i lider koalicije „Mir je naša nacija“ Aleksa Bečić i šef misije ENEMO (Evropska mreža organizacija za monitoring izbora), Gianluca Passarelli. Delegaciju ENEMO činili su i Pierre Peytier analitičar izborne kampanje i Nikolina Stepanović, saradnica šefa misije, saopšteno je iz koalicije "Mir je naša nacija".

Bečić je, kako je saopšteno, uputio dobrodošlicu predstavnicima ENEMO u Crnoj Gori i informisao ih o programu Demokrata, razvoju stranačke infrastrukture i rezultatima koje je Demokratska Crna Gora ostvarila od osnivanja 2015. godine do danas.

On je gostima rekao da su tri ključna cilja Demokrata i velike građanske opozicione koalicije “Mir je nasa nacija”, pomirenje, moralna obnova crnogorskog društva i ekonomska obnova Crne Gore i da za sva tri cilja Demokrate imaju plan kako da se ti ciljevi ostvare.

Predstavnike ENEMO posebno je, kako je saopšteno, interesovalo mišljenje Bečića o izbornim uslovima uoči održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora u Crnoj Gori i predlozima Demokrata za reformu izbornog sistema.

"U otvorenom razgovoru, predsjenik Bečić je informisao goste da je Demokratska Crna Gora pripremila 16 zakonskih projekata i preko 200 konkretnih rješenja kao dio paketa neophodne reforme izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori. Aleksa Bečić je ukazao i na probleme koje građani Crne Gore, a posebno učesnici u izborima imaju sa nemogućnošću valjanog monitoringa biračkog spiska i promjena u njemu", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da su predstavnici ENEMO upoznati i sa detaljima brojnih afera koje prate izborni proces u Crnoj Gori od 2014. godine u Crnoj Gori do danas, a od kojih ni jedna nije dobila ni svoj pravni ni politički epilog.

"Sagovornici su se saglasili da je evropski put budućnost države Crne Gore i njenih građana i da cilj treba da bude da i u Crnoj Gori treba da postoje Evropski standardi u pripremi i organizovanju izbora. Gospodin Bečić je potvrdio svoju i privrženost partije čiji je predsjednik vrijednostima vladavine prava,pravne države i političkog prularizma i izrazio očekivanja da će promjena vlasti nakon 30 godina donijeti i odgovarajuće uslove za razvoj Crne Gore kao savremene, evropske, prosvećene i države koja se temelji na načelu vladavine prava", kaže se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas