Nikšićki Fakultet za sport i fizičko vaspitanje dobiće fiskulturnu dvoranu za 65. godina uspješnog rada

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici od 6. avgusa uvrstila u listu prioriteta u kapitalnom budžetu izgradnju fiskulturne dvorane Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje

5558 pregleda 8 komentar(a)
Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Foto: Fakultet za sport i fizičko vaspitanje
Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Foto: Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Nikšićki Fakultet za sport i fizičko vaspitanje naredne godine dobiće fiskulturnu dvoranu čime će se, prema riječima dekana, prof. dr Steva Popovića, ispuniti san svih generacija studenata od početka rada studijskog programa fizičke kulture.

Prema riječima dekana, dobijanjem dvorane, ispuniće se san svih generacija studenata Fakulteta za sport: Popović
Prema riječima dekana, dobijanjem dvorane, ispuniće se san svih generacija studenata Fakulteta za sport: Popovićfoto: Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Podsjetio je da je studijski program fizičke kulture počeo sa radom 1956.godine, a da, od 2008. Fakultet za sport djeluje kao samostalna univerzitetska jedinica, pa će sportska dvorana na najljepši način obilježiti jubilej – 65.godina uspješnog rada.

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici od 6. avgusa uvrstila u listu prioriteta u kapitalnom budžetu izgradnju fiskulturne dvorane Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Glavni izvođački projekat je urađen, a dvorana će se nalaziti uz zgradu fakulteta.

“Posebnu zahvalnost, u ime Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, upućujem Vladi Crne Gore i premijeru Dušku Markoviću, koji su prepoznali potrebu mnogih generacija nikšićkih studenata, imajući u vidu da u gradu pod Trebjesom egzistiraju tri fakulteta”, kazao je Popović.

Dvoranu će, pored studenata Fakulteta za sport, moći da koriste i njihove kolege sa Filozofskog i Filološkog fakulteta, kao i sportisti kako Nikšića, tako i Crne Gore

“Studenti i profesori Fakulteta za sport saglasni su da će izgradnjom ovog dugo očekivanog objekta, konačno biti zaokružen infrastrukturni projekat koji je započet 2008. godine preseljenjem u novi savremeni objekat tog fakulteta, koji postiže izvanredne rezultate i na nacionalnom i na međunarodnom planu”, navodi se u saopštenju za javnost.

Bonus video: