Nikšić: Mještani Rubeža sumnjaju da im je neko otrovao kućne ljubimce

"Sve životinje su bile otrovane. Iz usta im je izlazila bijela pjena i osjetio se užasan smrad"

5000 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot
Ilustracija, Foto: Screenshot

U nikšićkom naselju Rubeža, u zaseoku Dolovi, prethodnih dana desio se, prema riječima mještana, pravi "pomor kućnih ljubimaca".

"U utorak ujutro smo pronašli, kako po putu, tako i po dvorištima, mrtve kučiće, mačiće, čak i jednu lisicu. Sve životinje su bile otrovane. Iz usta im je izlazila bijela pjena i osjetio se užasan smrad. Nama je troje kučića otrovano, dvoje smo našli, treće ne. Tako je i kod komšija. Svi će vam reći da su im kučići i mačići nestali. Pojedine smo uspjeli da nađemo mrtve, a za pojedine ne znamo gdje su. Ne znam ko je ovo mogao da uradi. Što je najgore, ovo nije prvi put da se ovo desi", kazala je mještanka Vesna, potresena činjenicom da im je neko otrovao pse.

Mještani Gornjeg Polja i Vidrovana imaju druge probleme. Kako kažu, gotovo je postala svakodnevica da se u kontejnerima, koji su locirani na jednom mjestu, baca životinjski otpad.

"Gotovo cijela naselja odlažu otpad na tom jednom mjestu, jer nema dovoljno kontejnera. Nerijetko se dešava da u kontejnerima bude otpada od zaklanih pilića, a sada su na red došle glave krupne stoke. Zbog nesnosnog smrada, naročito ljeti, ali i opasnosti po zdravlje koje može izazvati životinjski otpad, više puta smo apelovali prema nadležnim, ali bezuspiješno. Poslednji put smo se obraćali Sanitarnoj inspekciji, ali ništa nije preduzeto", kazao je jedan mještanin.

Bonus video: