Koalicija "Mir je naša nacija": Građani ako vidite grafit protiv bilo koje nacije ili vjere, prezrite ga i prekrečite

"Na fasadama zgrada, kao i u prethodnim izbornim kampanjama ispisuju se poruke kojima se pokušavaju otvoriti nacionale podjele, posvađati sugrađani i komšije, sa ciljem da se na krilima svađa sanira katastrofalno urušavanje DPS-a"

7020 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Koalicija "Mir je naša nacija" pozvala je građane koji vide bilo kakav grafit protiv bilo koje nacije ili vjere, da ga prezre i prekreči,

"Vremešna ideološko-identitetska radionica autokratskog režima, čiji pogoni poslednjih dana rade u tri smjene, očito je izgubila na inovativnosti, jer se širom Crne Gore mogu vidjeti njihovi sramni rukopisi za koje svaki građanin ove zemlje dobro zna čiji su. Na fasadama zgrada, kao i u prethodnim izbornim kampanjama ispisuju se poruke kojima se pokušavaju otvoriti nacionale podjele, posvađati sugrađani i komšije, sa ciljem da se na krilima svađa sanira katastrofalno urušavanje DPS-a", navodi se u saopštenju koalicije "Mir je naša nacija"

Tvrda da "bestidna UDBA crta šovinističke i fašističke grafite po Crnoj Gori".

"Ne bi li posijala zlo sjeme podjela. Navikli smo na vaš rukopis, prepoznajemo ga kilometrima daleko. To mastilo je obilježilo poslednje tri decenije u Crnoj Gori, ali je danas toliko izblijedilo da svaki građanin dobro zna ko je umjetnik i potpisnik takvih grafita. Pozivamo svakog građanina koji vidi bilo kakav grafit protiv bilo koje nacije ili vjere, da ga prezre i prekreči. Na taj način će dati doprinos i miru i skladu i pomirenju, ali i razvoju i prosperitetu naše zemlje, što je cilj svim građanima Crne Gore koje god vjere ili nacije bili. Ako ovakva sramna djela ne radi UDBA, onda neka skine snimke sa nadzornih kamera i odmah uhapsi počinioce ovog gnusnog čina", zaključuje se u saopštenju koalicije "Mir je naša nacija".

Bonus video: