Ombudsman zgrožen crtanjem uvredljivih grafta u Beranama

"Bez obzira ko je, kojim povodom i sa kojim ciljem na ovaj način uznemirio danas stanovnike beranskih naselja ali i cijelo crnogorsko društvo, zaslužuje ne samo osudu već i primjerenu sankciju, pa se nadamo da će počinilac/oci ovog primitivnog i prizemnog čina biti procesuirani u kratkom roku", saopšteno je iz kancelarije Ombudmsana.

7240 pregleda 60 reakcija 25 komentar(a)
Graft koji je jutros osvanuo u Beranama, Foto: Tufik Softić
Graft koji je jutros osvanuo u Beranama, Foto: Tufik Softić

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda saopštio je da je zgrožen zbog primitivnog čina iscrtavanja uvredljivih grafita u Beranama.

Veliki broj fasada privatnih kuća u beranskom naselju Talum, koje je većinski nastanjeno žiteljima islamske vjeroispovijesti osvanuo je ofarban šablonskim grafitima pogrdne, nacionalističke sadržine.

"Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, kao i svi građani koji podržavaju demokratske principe i multinacionalne vrijednosti našeg društva, zgrožen je zbog primitivnog čina iscrtavanja uvredljivih grafita u Beranama. U trenucima koji traže zajedništvo i međusobnu podršku radi prevazlaženja krizne situacije u kojoj se našao cijeli svijet, neshvatljivo je da postoje ovako maliziocne namjere da se svijim komšijama, prijateljima, sugrađanima pošalju poruke mržnje i netrpeljivosti. Bez obzira ko je, kojim povodom i sa kojim ciljem na ovaj način uznemirio danas stanovnike beranskih naselja ali i cijelo crnogorsko društvo, zaslužuje ne samo osudu već i primjerenu sankciju, pa se nadamo da će počinilac/oci ovog primitivnog i prizemnog čina biti procesuirani u kratkom roku", saopšteno je iz kancelarije Ombudmsana.

Bonus video: