Za sva pitanja u vezi sa biračkim spiskom se obratiti elektronskom poštom

Iz MUP-a su podsjetili da je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić formirao Ekspertski tim za kontrolu tačnosti i ažurnosti biračkog spiska, kao i izvornih registara iz kojih se generiše birački spisak

1073 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pozvalo je građane i druge zainteresovane subjekte da im se za sva pitanja u vezi sa biračkim spiskom obrate putem elektronske pošte na mejl kontrolabs@mup.gov.me.

Iz MUP-a su podsjetili da je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić formirao Ekspertski tim za kontrolu tačnosti i ažurnosti biračkog spiska, kao i izvornih registara iz kojih se generiše birački spisak.

Navodi sa da su u tom tim pored predstavnika ministarstava unutrašnjih poslova i javne uprave, i predstavnici Centra za demokratsku tranziciju (CDT) i Centra za monitoring i istraživanje (CEMI).

Nuhodžić je kazao da je Ekspertski tim otvoren i spreman za komunikaciju sa građanima, političkim partijama, ovlašćenim nevladinim organizacijama i akreditovanim predstavnicima međunarodnih posmatračkih misija, kako bi otklonili eventualne nedoumice u pogledu regularnosti biračkog spiska.

Navodi se da je u cilju što efikasnijeg pružanja usluga građanima, od četvrtog do 31 avgusta, u područnim jedinicama i filijalama za građanska stanja i lične isprave MUP-a produženo radno vrijeme i da su građanima usluge od osam do 16 sati svakog radnog dana, a u Područnoj jedinici Podgorica od osam do 18 sati.

Bonus video: