Nova rasvjeta na Cetinjskom putu i dijelu Bulevara 21. maj vrijedna 60 hiljada eura

Kako se ističe, glavni grad će i u naredenom periodu nastaviti sa projektima unapređivanja komunalne infrastrukture

2473 pregleda 8 komentar(a)
Cetinjski put, Foto: Glavni grad Podgorica
Cetinjski put, Foto: Glavni grad Podgorica

Gradsko preduzeće Komunalne usluge Podgorica u skladu sa preporukama za projektovanje, izgradnju i održavanje javne rasvjete završilo je još jedan projekat rekonstrukcije javne rasvjete, saopšteno je iz glavnog grada.

"Radi se o zamjeni zastarjelih, energetski neefikasnih svjetiljki savremenim LED svjetiljkama na trasi saobraćajnice Cetinjski put, kao i na dijelu Bulevara 21. maj. Ovom rekonstrukcijom su obuhvaćena i dva kružna toka kod šoping mol-a „Delta City“ kao i u blizini zgrade RTCG. Pored zamjene 110 svjetiljki, radovi su obuhvatali skraćivanje, čišćenje i farbanje stubova, a vrijednost investicije je oko 60.000 eura", navodi se u saopštenju.

Iz glavnog grada podsjećaju da je ranije, prilikom izgradnje Bulevara 21. maj, već ugrađena LED rasvjeta na dijelu navedene saobraćajnice, "pa je sada ovaj putni pravac dužine oko 5.5 km u potpunosti osvijetljen savremenom LED rasvjetom".

"Pored kvalitetnije osvijetljenosti glavne saobraćajnice sa pratećim pješačkim i biciklističkim površinama, kod nove LED rasvjete je značajno bolji indeks reprodukcije boje, a potrošnja električne energije je smanjena za preko 50%, kao i emisija štetnih gasova", dodaje se u saopštenju.

Kako se ističe, glavni grad će i u naredenom periodu nastaviti sa projektima u cilju unapređivanja komunalne infrastrukture i poboljšanja uslova života u svim djelovima grada.

"Shodno tome, na zahtjev velikog broja građana, po istom modelu rekonstruisaće se i javna rasvjeta glavnih saobraćajnica na Zabjelu, odnosno ulica Ilije Plamenca i 27. marta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: