Vujović tuži tužiteljku Radović

On je prethodno javno upozorio da tužioci iz Podgorice i Nikšića “već devet godina ništa ne preduzimaju”

8130 pregleda 32 reakcija 0 komentar(a)
Grupa radnika Željezare devet godina čeka odgovore za nestalih 105 hiljada eura: Vujović, Foto: Privatna arhiva
Grupa radnika Željezare devet godina čeka odgovore za nestalih 105 hiljada eura: Vujović, Foto: Privatna arhiva

Predstavnik sedam bivših radnika nikšićke Željezare u stečaju Saša Vujović predao je Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT) privatnu tužbu protiv tužiteljke Miljane Radović, za koju tvrdi da je skrivala počionice više krivičnih djela u tom nikšićkom preduzeću, Vladi Crne Gore i stečajnoj upravi kojom rukovodi upravnik Veselin Perišić.

On je prethodno javno upozorio da tužioci iz Podgorice i Nikšića “već devet godina ništa ne preduzimaju”, a upoznati su sa “pljačkom u tom preduzeću”, a juče opet bio pred sjediše VDT-a u Podgorici.

Vujović sumnjiči nikšićko tužilaštvo da je “prikrivalo počinioce krađe 105 hiljada eura koje su ranije izdvajane za zajedničku kasu”. Bivši blagajnik preduzeća Miroslav Jokić oslobođen je pravosnažno odgovornosti.

“Dva puta su ljudi Miroslava Jokića mene provocirali na ulici kako bi me Stevo Šekarić uhapsio”, tvrdi u novoj tužbi VDT-u Vujović.

On je dostavljao VDT-u i pritužbu na rješenje Specijalnog tužilaštva (SDT) kojim je odbačena krivična prijava protiv rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću Steva Šekarića, ali je ona odbijena pa je lani odlučio da privatno goni tog tužioca.

Bonus video: