Mediteranski centar Instituta Igalo u ponedjeljak prima prve goste

sklopu Praznika mimoze, u periodu od 16. do 18. februara, Institut će biti domaćin XXIII Plivačkog mitinga „Montenegro mimoza kup“, gdje se ponovo očekuje rekordna popunjenost kapaciteta
87 pregleda 2 komentar(a)
Mediteranski centar, Institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Mediteranski centar, Institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 28.01.2018. 13:48h

Mediteranski centar Instituta Igalo u ponedjeljak će, nakon dvomjesečne pauze primiti prve goste. Već u toku prve sedmice primiće oko 300 pacijenata, korisnika Fonda zdravstva Crne Gore, a ugostiće i učesnike Praznika mimoze, najavili su iz te zdravstveno turističke ustanove.

“Kratki predah iskorišćen je za redovno održavanje objekta Druge faze, kao i neophodna ulaganja. Završeno je kompletno renoviranje 15 kupatila u A bloku, kao i sanacija cjevovoda na terapijskom bloku. Obnovljen je dio klimatizacionog sistema u jednom dijelu smještajnih jedinica, kao i dio kuhinjske opreme. U velikom broju smještajnih jedinica dotrajali itisoni su zamijenjeni laminatom, kaže direktor Sektora marketinga i prodaje, Nikola Mračević.

„Takođe, renoviran je i osvježen enterijer u jednom dijelu smještajnih jedinica i društvenih prostrorija. Nastojimo da zadovoljimo potrebe gostiju, koji pored kvalitetnih mediciniskih usluga zahtijevaju i komforniji smještaj. Značajna sredstva su uložena u obnovu opreme, kako za dijagnostiku tako i za rehabilitaciju, prije svega za dijagnostiku i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja. Obnovili smo kongresne sale radi što boljeg pozicioniranja na tržištu kada je riječ o kongresnom tj. MICE turizmu, koji ima dugu tradiciju u Institutu“, navodi Mračević.

Institut će za 49. Praznik mimoze, tokom februara, biti domaćin učesnicima dva maskenbala za odrasle, dječijeg maskenbala, Lovačke večere i tradicionalne Riblje večere.

„Prvog vikenda februara, po treći put bićemo domaćini Međunarodnog vaterpolo turnira veterana „Kup Mimoza 2018“. Tokom ovog turnira naši sugrađani i gosti će imati i jedinstvenu priliku da vide nastupe kluba za umjetničko plivanje „25. maj“ iz Beograda““, ističe Mračević.

U sklopu Praznika mimoze, u periodu od 16. do 18. februara, Institut će biti domaćin XXIII Plivačkog mitinga „Montenegro mimoza kup“, gdje se ponovo očekuje rekordna popunjenost kapaciteta.

“Prema dosadašnjem interesovanju, upitima i ugovorenim aranžmanima u 2018. godini, u Institutu očekuju da broj noćenja bude na nivou prethodne godine, odnosno 218 hiljada noćenja. Moguće je da će doći i do izvjesnog povećanja. Jer, obnovljen je godišnji ugovor za realizaciju norveškog programa, sa jednom dodatnom grupom pacijenata. Dolazak prvih Norvežana najavljen je za 17. april. Ugovorena je rehabilitacija za 980 norveških pacijenata. Dolazak prvih grupa iz Holandije se očekuje početkom aprila”, saopšteno je iz Instituta.

Bonus video: