Radnici Komunalnog iz Pljevalja dalirok do 19 avgusta, nakon toga obustavljaju rad

Radnici taže da se odblokira raćun preduzeća koji već duže u blokadi drži poreksa uprava zbog duga od oko 340.000 eura.

7545 pregleda 2 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Radnici opštinskog preduzeća Komunalne usluge obustaviće rad, ukoliko do 19 avgusta ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi..

To je odlučeno na jutrošnjem zboru radnika kojem je prisustvovao i nedavno izabrani izvršni direktor preduzeća Dragiša Džarić i predjsednik Odbora direktora Kemal Kondo. Zboru radnika, koji je održan na platou ispred gradske kapele u Pljevljima prisustvovali su i predstavnici Sekretarijata za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode, Vule Macanović i Darko Gazdić.

Radnici taže da se odblokira raćun preduzeća koji već duže u blokadi drži poreksa uprava zbog duga od oko 340.000 eura.

Jedan od zahtjeva je i isplata tri zarade u roku od sedam dana, od šesnaest koliko se duguju zaposlenima u ovom kolektivu.

Traže i da se pokrene i postupak protiv predhodnog menadžmenta preduzeća, kojeg krive za tešku situaciju u kojoj se nalaze Komunalne usluge.

Radnici su iskazali i svoje nezadovojstvo dosadašnjim odnosom Opštine i Države prema preduzeću, za koje smatraju da je od šireg društvenog značaja.

Ukazali su i na tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalaze oni i njihove porodice jer im se duguje 16 zarada. Nezadovoljni su i činjenicom da je nedavno usluga Parking servisa ustupljena preduzeću Čistoći, čime je, smatraju oni preduzeće ostalo bez značajnih prihoda.

Obraćajući se radnicima direktor Komunalnih usluga Dragiša Džarić je kazao da će podnijeti ostavku ukoliko u skorije vrijeme nadležni u Opštini i Državi ne pomognu ovom preduzeću.

Kazao je da preduzeće trenutno klizi prema stečaju, za čim, smatra on nema potrebe.

„Najbolji dokaz za to su poslednja tri mjeseca kada smo pod blokadom računa uspjeli da vratimo 60.000 eura poreskog duga a od osnivača Opštine Pljevlja da zarade 50.000 eura“, rekao je Džarić.

Bonus video: