konkurs ministarstva prosvjete

Stipendije za RE učenike i studente

Pravo na stipendiju mogu ostvariti pripadnici RE nacionalnosti koji pohađaju osnovne, specijalističke i magistarske studije

1984 pregleda 1 komentar(a)
Sjedište Ministarstva prosvjete, Foto: Boris Pejović
Sjedište Ministarstva prosvjete, Foto: Boris Pejović

U cilju povećanja upisa romske i egipćanske djece u srednje škole i na fakultete, Ministarstvo prosvjete raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti pripadnici RE nacionalnosti koji pohađaju osnovne, specijalističke i magistarske studije.

Među kriterijumima koje, između ostalog, moraju ispuniti je da su redovni studenti, da ne studiraju na daljinu i da ne ponavljaju godinu studiranja.

Osim potvrde o studiranju, moraju dostaviti uvjerenje o položenim ispitima, izjavu da su pripadnici RE zajednice, uvjerenje o državljanstvu ili kopiju biometrijske lične karte i kontakt podatke.

Kada su u pitanju stipendije za srednje škole, kriterijumi su da su redovni učenici, da iz vladanja imaju najmanje ocjenu dobar (3) i da u slučaju nedovoljnih ocjena pohađaju dopunske časove u školi.

Oni moraju dostaviti ovjerenu kopiju svjedočanstva o završenom prethodnom razredu, potvrdu da su redovni učenici, kao i potpisanu izjavu da su dio RE zajednice.

I studenti i srednjoškolci ne smiju biti korisnici stipendija i kredita drugih institucija ili ustanova koje se dodjeljuju od strane organizacija koje su direktni ili indirektni korisnici budžeta Crne Gore.

Rok za podnošenje dokumenata je od 1. septembara do 16. oktobra.

Preporučujemo za Vas