Fekalije se ponovo izlivaju na plažu u Pržnu, mještani strahuju od zaraze

Tokom ljeta više puta su se dešavali ekološki incidenti zbog čega je jednom kompletna plaža bila evakuisana
57 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2018. 11:30h

U Pržnu je ponovo došlo do ekološkog incidenta, nakon što su fekalije počele da se izlivaju iz šahta na samom šetališnoj stazi ispod hotela „Maestral“. Šetališna staza je praktično poplavljenja a fekalije se prelivaju i na izlivaju na plažu.

Mještani su pozvali redakciju "Vijesti" u strahu od zaraze.

JWPlayer video mesto

Tokom ljeta više puta su se dešavali ekološki incidenti zbog čega je jednom kompletna plaža bila evakuisana. Direktor gradskog Vodovoda Vladimir Vujović kazao je "Vijestima" da će ekipe biti upućene na teren.

„Problem se jedino može trajno riješiti. Vodovod je već angažovao arhitektonski biro iz Podogirice, koji će uraditi projekta rekonstrukcije kompletne vodvodne i kanlizacione mreže na samom štelaištu. Za izradu projekta je izdvojeno deset hiljada eura. Opštinaje budžetom za ovu godinu izdvojila setotinu hiljada eura za realizaciju projekta. Čim bude gotovo projekt, Opština će raspisati javni poziv za odabir izvođača“, kazaoa ej Vujović.

Prema njegovim riječima sve dok se na ovaj način ne bude riješio problem, moguće je da se dešavaju sporodačni incidenti.

„Samo tokom minulog ljeta morali smo tri puta da djelujemo“, podsjetio je Vujović.

„Vijesti“ su u više navrata pisale, da dotrajala mreže, enormna gradnja, učinili su svoje da postojeći kanalizacioni sistem, nema kapaciteta, zbog čega nerijetko dolazi do prelivanja.

Galerija

Bonus video: