u toku organizacija snimanja online časova kao rezervne varijante

Šehović: Obrazovni sistem spreman, ali će ispoštovati preporuke zdravstvenih vlasti

Šehović naveo da su predstavnici Insituta za javno zdravlje dali važne informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i njenim mogućim uticajima na period koji dolazi.

25530 pregleda 28 reakcija 14 komentar(a)
Foto: Msp.gov.me
Foto: Msp.gov.me

Sistem obrazovanja je spreman za redovan početak školske godine, ali će uvažiti sve preporuke zdravstvenih vlasti u pravcu zaštite zdravlja djece koje je apsolutni prioritet, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović nakon sastanka sa direktorom Instituta za javno zdravlje (IJZ), Bobanom Mugošom sa saradnicima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, na sastanku su razmotreni izazovi sa kojima se obrazovni sistem suočava na svim nivoima obrazovanja u trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a poručeno je da će u narednim danima, nakon komunikacije sa svim nadležnim institucijama saopštiti konačan stav o tome kada i na koji način će početi školska godina.

Šehović je, kako je saopšteno, rekao da je sastanak bio sadržajan i konstruktivan, te da su predstavnici IJZ dali važne informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i njenim mogućim uticajima na period koji dolazi.

Kako je istakao, obrazovni sistem je spreman za svaki scenario i odgovorno će se odnositi prema predlozima zdravstvene struke, jer je potreba očuvanja zdravlja djece, roditelja ali i nastavnika važnija od bilo čega drugog.

On je podsjetio da je u toku organizacija snimanja online časova kao rezervne varijante koja će omogućiti obrazovnom sistemu da u svakoj situaciji održi kontinuitet obrazovnog procesa.

Direktor Instituta za javno zdravlje, Boban Mugoša, rekao je da se u toku današnjih razgovora posebno razmatrala činjenica da još uvijek traje turistička sezona, da jesen sama po sebi donosi prehlade i druge virusne infekcije, te da će se sve to uzeti u obzir prilikom donošenja preporuka i mjera koje će imati za cilj da omoguće da se nastava odvija tako da djeca sačuvaju zdravlje.