Berane: Mještani Gornjeg Zaostra apeluju na institucije da otkriju autore "nacionalističkih grafita"

“Mi nijesmo uperili prst u nikoga da je crtao te grafite, već to treba da urade oni koji imaju zakonska ovlašćenja da rasvijetle ovakve situacije”

11567 pregleda 10 komentar(a)
Berane, Foto: Vijesti
Berane, Foto: Vijesti

Mještani sela Gornje Zaostro kod Berana uputili su apel državnim organima da preuzmu odgovarajuće mjere u cilju otkrivanja onih koji su ispisivali nacionalističke grafite u ovom gradu i time, kako su kazali, otklone sumnje da mještani njihovog sela i učesnici skupa koji je održan dan ranije u selu, imaju bilo šta protiv svojih sugrađana muslimanske vjeroispovijesti.

“Mi nijesmo uperili prst u nikoga da je crtao te grafite, već to treba da urade oni koji imaju zakonska ovlašćenja da rasvijetle ovakve situacije” - navodi se u saopštenju koje su mještani dostavili Vijestima.

Oni navode da su sa četnicima i partizanima završili još 1944. godine i da su sa svakog skupa u Gornjem Zaostru pozivali na bratsko pomirenje, a ne na crtanje grafita, “kako se to želi prikazati”.

“Pozivamo da se prestane sa lažnim etiketiranjem našeg sela, kao mjesta gdje se nešto navodno strašno čini i priprema kako bi se naudilo državi Crnoj Gori, jer mi iz Gornjeg Zaostra uvijek šaljemo poruke mira, znajući koliko su nam svađe i podjele zla nanijele. To isto treba da znaju i oni koji plasiraju lažne priče o nama kako bi izazvali neprijatne situacije” - kaže se između ostalog u saopštenju koje je u ime mještana Gornjeg Zaostra potpisao Vukašin Dobrašinović.

Bonus video: