Šehović: Od jeseni duplo više mjesta za mališane u "Mogliju"

Radovi su vrijedni 70.000 eura

5227 pregleda 7 komentar(a)
Šehović prilikom obilaska radova, Foto: Ministarstvo prosvete
Šehović prilikom obilaska radova, Foto: Ministarstvo prosvete

Vaspitna jedinica JPU "Đina Vrbica", "Mogli" na Zabjelu, od ove jeseni moći će da primi duplo više mališana, rekao je ministar prosvjete Damir Šehović prilikom obilaska radova na ovom vrtiću, gdje je u toku proširenje kapaciteta.

Radovi su vrijedni 70.000 eura, a pored dosadšnjih pet, vrtić će dobiti još sedam novih učionica.

Kako je rekao, riječ je o zajedničkom projektu Ministarstva prosvjete i JPU "Đina Vrbica“, a objekat vrtića ustupio je Resursni centar "Podgorica".

foto: Ministarstvo prosvete

„Na ovaj način pokazujemo odgovoran odnos prema potrebi rješavanja prebukiranosti vrtića na nivou Glavnog grada, čemu smo kao Vlada tokom ovog mandata dali snažan doprinos. U ovom mandatu izgrađen je vrtić u Zagoriču, Starom aerodromu i Tuzima, a nedavno je započeta i gradnja vrtića u Bloku VI vrijednog oko dva miliona eura“, istakao je ministar.

Kako je najavio, u narednim nedjeljama otpočeće procedura za realizaciju još jednog projekta u dijelu predškolske infrastrukture u Glavnom gradu, a riječ je o izgradnji vrtića u okviru kompleksa Kliničkog centra, u koju će biti uložena značajna sredstva.

"U narednom mandatu ćemo samo na nivou Glavnog grada izgraditi još četiri nova vrtića, za šta je novac opredijeljen kroz aranžman sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB), te u narednih nekoliko godina stvoriti još kvalitetnije uslove za boravak djece“, poručio je Šehović.

foto: Ministarstvo prosvjete

Direktor JPU „Đina Vrbica“, Vuk Stanišić, rekao je da će objekat imati sedam novih učionica, toalete za djecu i zaposlene, kuhinju i prostoriju za izolaciju.

"Posebno je interesantno što će svaka učionica imati direktni izlaz u dvorište, a to će djeci značajno uljepšati boravak u ovom objektu“, rekao je Stanišić.

On je naglasio da JPU „Đina Vrbica“ u kontinuitetu radi na pronalaženju novih rješenja za povećanje kapaciteta i stvaranje boljih uslova rada i boravka, što je, kako je rekao, na fonu onoga čemu teži i Ministarstvo prosvjete: veći obuhvat djece i jačanje infrastrukture predškolskih ustanova.

Stanišić je zahvalio Alter Modus-u koji je izdvojio sredstva za uređenje dvorišta ovog vrtića.

Bonus video: