Nikšićani dobijaju fiskulturnu dvoranu

Dvoranu će, pored studenata Fakulteta za sport, moći da koriste i svi koji su zainteresovani

1722 pregleda 18 komentar(a)
Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Foto: Svetlana Mandić
Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Foto: Svetlana Mandić

Nikšićki Fakultet za sport i fizičko vaspitanje naredne godine dobiće fiskulturnu dvoranu čime će se, prema riječima dekana, prof. dr Steva Popovića, ispuniti san svih generacija studenata od početka rada studijskog programa fizičke kulture.

Popović je podsjetio da je studijski program fizičke kulture počeo s radom 1956. godine, a da od 2008. Fakultet za sport i fizičko vaspitanje djeluje kao samostalna univerzitetska jedinica, pa će sportska dvorana na najljepši način obilježiti jubilej - 65 godina uspješnog rada.

Vlada Crne Gore je na posljednjoj sjednici od 6. avgusta uvrstila u listu prioriteta u kapitalnom budžetu izgradnju fiskulturne dvorane Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Glavni izvođački projekat je urađen, a dvorana će se nalaziti uz zgradu fakulteta.

“Posebnu zahvalnost, u ime Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, upućujem Vladi Crne Gore i premijeru Dušku Markoviću, koji su prepoznali potrebu mnogih generacija nikšićkih studenata, imajući u vidu da u gradu pod Trebjesom egzistiraju tri fakulteta”, kazao je Popović.

Dvoranu će, pored studenata Fakulteta za sport, moći da koriste i njihove kolege s Filozofskog i Filološkog fakulteta, kao i sportisti kako Nikšića, tako i Crne Gore

“Studenti i profesori Fakulteta za sport saglasni su da će izgradnjom ovog dugo očekivanog objekta, konačno biti zaokružen infrastrukturni projekat koji je započet 2008. godine preseljenjem u novi savremeni objekat tog fakulteta, koji postiže izvanredne rezultate i na nacionalnom i na međunarodnom planu”, navodi se u saopštenju za javnost.

Bonus video: