Raspisan konkurs za podršku biznis idejama na području Stare Varoši

Planirana su bespovratna sredstva u iznosu od 50 hiljada eura za realizaciju biznis ideja kojima se u Staroj Varoši podstiče ekonomski razvoj i proizvodnja, razvoj zanatske, ugostiteljske i trgovinske djelatnosti i razvoj turizma

1719 pregleda 0 komentar(a)
Stara Varoš, Foto: PG Biro
Stara Varoš, Foto: PG Biro

Glavni grad Podgorica raspisao je danas konkurs za podršku biznis idejama na području gradskog naselja Stara Varoš.

“Poziv se odnosi na sve građane i preduzeća sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji Podgorice, koja svoj biznis žele da započnu ili razvijaju u Staroj Varoši”, navodi se u saopštenju.

Izmjenama i dopunama odluke o budžetu Glavnog grada za ovu godinu, planirana su bespovratna sredstva u iznosu od 50 hiljada eura za realizaciju biznis ideja kojima se u Staroj Varoši podstiče ekonomski razvoj i proizvodnja, razvoj zanatske, ugostiteljske i trgovinske djelatnosti i razvoj turizma, očuvanje životne sredine i održivi razvoj, kao i afirmacija i valorizacija kulturnog potencijala, tradicije i kulturne posebnosti tog dijela Podgorice.

Konkursom je predviđeno da biznis ideja bude predstavljena kroz biznis plan, a maksimalni iznos odobrenih sredstava iznosiće 12,5 hiljada eura. Jedno lice može konkurisati sa najviše dva biznis plana od kojih će jedan biti podržan.

Prijave na konkurs podnose se u roku od 30 dana od objavljivanja konkursa u dnevnom štampanom mediju.