SICG: Prikazivanjem izviđačke čete u spotu DPS-a prekršeno više odredbi Statuta

"Na spotu se mogu vidjeti izviđači čete ,,Uzdomir’’ kao i Marko sa izviđačkom maramom SICG, čime je prekršeno više odredbi Statuta SICG ali i više pravilnika zbog čega će naša organizacija reagovati kroz redovnu proceduru", saopšteno je iz SICG

18894 pregleda 76 reakcija 14 komentar(a)
Savez Izviđača Crne Gore, Foto: Savez izviđača Crne Gore
Savez Izviđača Crne Gore, Foto: Savez izviđača Crne Gore

Promotivnim spotom Demokratske partije socijalista (DPS) u kojem se Marko Burić, kandidat za poslaničku listu, pojavljuje sa izviđačkom maramom i izviđačima prekršeno je više odredbi Statuta Saveza izviđača Crne Gore (SICG), saopšteno je iz ove organizacije.

Iz SICG obratili su se danas članovima saveza i njihovim roditeljima objasnivši da njihova organizacija ne podržava nijednu političku partiju, ne promoviše programe političkih partija i ne učestvuje u bilo kakvim političkim aktivnostima.

"Marko Burić, dugogodišnji član Samostalne Čete "Uzdomir", ovogodišnji je kandidat za poslaničku listu DPS-a, a na svom promotivnom spotu predstavio je svoje hobije. Na spotu se mogu vidjeti izviđači čete ,,Uzdomir’’ kao i Marko sa izviđačkom maramom SICG, čime je prekršeno više odredbi Statuta SICG ali i više pravilnika zbog čega će naša organizacija reagovati kroz redovnu proceduru", saopšteno je iz SICG.

Iz Saveza su kazali da je njihov program usmjeren samo ka vaspitavanju djece i mladih i poručili da "ostaju na čistoj strani života, vjerni ideji i izviđačkoj zakletvi".

"Naš Statut ali i naša izviđačka obaveza nalažu nam da budemo apolitični i da bez obzira na bilo kakve razlike budemo otvoreni za sve. Kroz gotovo 90 godina rada trudimo se da izviđače i našu organizaciju čuvamo od bilo kakve zloupotrebe u političke svrhe. Naš program je usmjeren samo ka vaspitavanju djece i mladih. Ovom prilikom se izvinjavamo svim članovima i članicama koji su se uznimirili i kontaktirali našu organizaciju", zaključili su iz SICG.

Bonus video: