VDT: Za krivična djela protiv izbornog prava nadležna osnovna tužilaštva

"Podsjećamo da Državno tužilaštvo prati sva dešavanja u Crnoj Gori povodom predstojećih izbora i da se u svakom nadležnom državnom tužilaštvu provjeravaju informacije koje se objavljuju u medijima, radi ocjene da li u postupanjima bilo kog lica ima elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti"

2421 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Za eventualne povrede izbornih prava na izborima nadležna su osnovna državna tužilaštva, saopšteno je danas iz Vrhovnog državnog tužilaštva. "Usljed neadekvatnog tumačenja zakonskih propisa, Državno tužilaštvo podsjeća javnost da su za krivična djela protiv izbornih prava, iz Glave XVI Krivičnog zakonika Crne Gore, nadležna osnovna državna tužilaštva", navode iz VDT-a.

Državno tužilaštvo, kako su kazali, ohrabruje građane da sve eventualno uočene neregularnosti prijave nadležnim osnovnim državnim tužilaštvima.

"Istovremeno podsjećamo da Državno tužilaštvo prati sva dešavanja u Crnoj Gori povodom predstojećih izbora i da se u svakom nadležnom državnom tužilaštvu provjeravaju informacije koje se objavljuju u medijima, radi ocjene da li u postupanjima bilo kog lica ima elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti", zaključuje se u saopštenju Vrhovnog tužilaštva.

Bonus video: