Za procjenu štete poplavljenih prostora čekaju kraj odmora

Vlasnici poslovnih prostora u Ulici 27. marta pretrpjeli su veliku štetu u nevremenu prije 15 dana, jer su nadležni iz Glavnog grada zaboravili da sa šahti za atmosfersku kanalizaciju uklone daske. Tako je velika količina vode, umjesto da ode u rešetku - poplavila njihovu imovinu

1173 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Vlasnici poplavljenih poslovnih prostora u Ulici 27. marta s dvorišne strane zgrade Zabjelska Vektra, podnijeli su zahtjev i tražili da Komisija Glavnog grada za procjenu štete izađe na teren.

Njihov advokat Božo Milonjić rekao je “Vijestima” da je zahtjev predat prije sedam dana, ali da zbog sezone odmora službenici još nijesu izlazili na teren.

“Vidjećemo na koliko će procijeniti štetu i u zavisnosti od toga preduzeti naredne korake. Vlasnici su za mirno rješavanje spora, ali vidjećemo šta kažu nadležni. Činjenica je da je šteta velika, uništeno je dosta kompjuterske opreme i druge tehnike. U jednom kozmetičkom salonu je uništen solarijum”, kazao je Milonjić.

On je pojasnio da zastupa pet vlasnika poslovnih prostora, ali da nijesu svi kojima je šteta pričinjena angažovali njega, odnosno da ima još privrednih subjekata koji su poplavljeni.

“Na četiri automobila, koji su bili potopljeni, šteta je totalna. To je zbog toga što su skroz bili potopljeni, a vještaci su mi kazali da se onda računa stoprocentna šteta”, kazao je Milonjić.

Vlasnici poslovnih prostora u Ulici 27. marta pretrpjeli su veliku štetu u nevremenu prije 15 dana, jer su nadležni iz Glavnog grada zaboravili da sa šahti za atmosfersku kanalizaciju uklone daske. Tako je velika količina vode, umjesto da ode u rešetku - poplavila njihovu imovinu.

Osim desetak poslovnih prostora, voda je poplavila i automobile, a koliko je bujica bila jaka, govori činjenica da je sjedište iz jednog četvorotočkaša završilo van automobila...

Prostor, odnosno parking oko sporne zgrade, Glavni grad uredio je prije nešto više od šest mjeseci.

“Zaboravili su da šahte odšaluju, a kada je krenulo nevrijeme, voda se bukvalno sručila u naše poslovne prostore. Sve ovo ispred je bilo puno vode”, rekao je “Vijestima” Nikola Đukić, vlasnik jednog od poslovnih prostora.

Dodao je da su i ranije nadležnima prijavljivali da sa šahti nisu maknute daske, a da su radnici Vodovoda i kanalizacije tek ujutro nakon nevremena došli i na brzinu ih uklonili.

Bonus video: