Budvani dug za vodu mogu platiti u ratama na pet godina

“Postupak izmirenja duga, na pet godina, pruzrokovao je osjetan pad ekonomske platežne moći, korisnika, zbog posljedica pandemije COVID 19", kazali su iz Vodovoda

4328 pregleda 11 komentar(a)
Vodovod Budva, Foto: Vuk Lajović
Vodovod Budva, Foto: Vuk Lajović

Oni koji imaju dugovanja, neizmirene račune za vodu, moći će plaćati u ratama i to na pet godina. Takvu odluku donio je Odbor direktora “Vodovod i kanalizacija” Budva, na nedavno održanoj sjednici.

"Postupak izmirenja duga, na pet godina, pruzrokovan je osjetim padom ekonomske platežne moći, korisnika, uzrokovane posledicama pandemije COVID 19", kažu u gradskom vodovodu.

“Minimalna mjesečna rata otplate, uz izmirenje tekućeg duga, ne može biti manja od 20 eura. Ovakav način plaćanja, “Vodovod” će početi da primjenjuje odmah”, naveli su u gradskom vodovodu.

Podsjećaju da je donedavnom odlukom bilo omogućeno plaćanje u ratama na dvije godine.

“Postupak izmirenja duga, na pet godina, pruzrokovao je osjetan pad ekonomske platežne moći, korisnika, zbog posljedica pandemije COVID 19. Sve veći broj zahtjeva privrednih subjekata i fizičkih lica za izmirenje duga u ratama, na period duži od dvije godine, što je jedan od razloga za donijetu odluku.“Vodovod” Budva, očekuje da će na ovaj način, obezbijediti redovniju naplatu zaostalih dugovanja te omogućiti potrošačima povoljniji model otplate neizmirenih računa”, zaključuju u Vodovodu.

Bonus video: