Party bus kreća 22.avgusta i obići će šest opština

„Cilj projekta je i da se naglasi ekološka komponenta, jer trend u svijetu je da eko-festivale prati specifična ciljna grupa sa svih meridijana. Zato ćemo ove godine značajan dio aktivnosti usmjeriti upravo za simbolično sađenje sadnica, angažovanje volontera u čišćenju atraktivnih izletišta i afirmaciju humanog odnosa prema okruženju“, najavili su organizatori

2956 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Pantović, Foto: Damjan Spasojević
Stefan Pantović, Foto: Damjan Spasojević

Ovogodišnje izdanje Party bus-a kreće 22.avgusta iz Spuža i tokom avgusta i septembra obići će šest opština – Podgoricu, Nikšić, Danilovgrad, Plužine, Kolašin i Bar.

„Umjesto održavanja tri koncerta, kako je bilo prethodnih godina, ove će biti organizovan čitav set događaja, prije svega muzičkih, ali i onih koji se bave rok kulturom i ekologijom. U okviru projekta biće organizovane izložbe rok postera, promocije knjige 'Nikšićka rok poezija', svirke“, saopštili su organizatori. Kako su kazali, Party bus predstavlja idealnu promociju rok kulture, kao i turističkih potencijala i afirmaciju umjetničkog.

„Cilj projekta je i da se naglasi ekološka komponenta, jer trend u svijetu je da eko-festivale prati specifična ciljna grupa sa svih meridijana. Zato ćemo ove godine značajan dio aktivnosti usmjeriti upravo za simbolično sađenje sadnica, angažovanje volontera u čišćenju atraktivnih izletišta i afirmaciju humanog odnosa prema okruženju“, najavili su organizatori Party bus-a.

U Spužu, na obali Zete, 22.avgusta nastupiće Stefan Pantović, akustična gitara, dok će dva dana kasnije, u centru Kolašina, svirku imati Bojan Minić i Nenad Lalović, takođe na akustičnim gitarama. U barskom Centru za kulturu 28.avgusta biće otvorena izložba rok postera, a toga dana će simbolično biti zasađena i maslina. Istog dana u Podgorici će biti promovisana knjiga „Nikšićka rok poezija“, kao i svirka Veljka Vučurovića, na akustičnoj gitari. Početak septembarskog Party bus-a rezervisan je za Plužine gdje će 14.septembra biti otvorena izložba rok postera i organizovana svirka. Na Krupačkom jezeru, odakle je prethodnih godina kretao Party bus, i lokaciji gdje se organizuje Lake fest, 16.septembra biće organizovana akcija čišćenja pomenute lokacije i sadnja sadnica. Za Dan Opštine Nikšić, 18.septembra, zakazana je svirka Ivana Ivanovića, dok se akcijom sađenja sadnica u Podgorici, 21.septembra završava Party bus. Ulaz na koncertima je slobodan, jer je ideja projekta, kako su naglasili, afirmacija alternativne kulture u koju spada i rok muzika.

Pokrovitelji manifestacije su Pivara Trebjesa i EPCG.

Bonus video: