Glavni grad: 330.000 eura za nova radna mjesta u poljoprivredi

Kako su napomenuli, za korisnike ovog projekta obezbijediće se i oprema za proizovodnju

5169 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Glavni grad Podgorica
Ilustracija, Foto: Glavni grad Podgorica

Glavni grad Podgorica će, u okviru programa prekogranične saradnje Crna Gora - Kosovo, implementirati projekat stvaranja boljih uslova za nova radna mjesta u oblasti poljoprivrede (Creating employment in agriculture), saopšteno je iz Glavnog grada.

Kako su kazali, cilj ovog projekta je da se kroz nekoliko faza unaprijedi pristup nezaposlenih tržištu rada.

"Pružanjem podrške stanovnicima ruralnih područja i korišćenjem dostupnih resursa stvaraju se potrebni uslovi za otvaranje novih radnih mjesta. Programom prekogranične saradnje za projekat zapošljavanja u poljoprivredi planirano je preko 330.000 eura, a prednost će imati mladi i žene u ruralnim područijima", navodi se u saopštenju.

Oni su objasnili da će projektni tim kroz konkretne aktivnosti privući i motivisati nezaposlene za radne angažmane u oblasti poljoprivrede.

"Planirano je da se kroz radionice i obuke unaprijede vještine korisnika za zapošljavanje u ovoj oblasti. U Crnoj Gori biće organizovane obuke za proizvodnju aromatičnog bilja, maslinovog ulja i mliječnih proizvoda", dodaje se.

Kako su napomenuli, za korisnike ovog projekta obezbijediće se i oprema za proizovodnju.

"Po završetku obuka i radionica, za sve korisnike koji su započeli svoju proizvodnju biće organizovan sajam na kojem će oni predstaviti svoje proizvode", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: