MOLE ZA STRPLJENJE

Ministarstvo prosvjete: Početkom sedmice zvanične i detaljne informacije oko organizacije nastave

"Trenutno se sa Institutom za javno zdravlje pripremaju modeli funkcionisanja školske godine, koji će biti najbezbjedniji za djecu. Uporedo, snimaju se časovi koji će biti podrška sistemu obrazovanja i koristan resurs čak i u redovnoj nastavi"

25052 pregleda 113 reakcija 13 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Početom naredne sedmice biće date zvanične i detaljne informacije oko organizacije nastave u školama od onoga čija je to obaveza - Ministarstva prosvjete, saopšteno je iz tog vladinog resora.

"Godina počinje 1. oktoba, te je nepotrebno i kontraproduktivno preuranjeno plasiranje informacija mimo krovne institucije, jer će Ministarstvo prosvjete, što smo pokazali i odmah nakon prvog suočavanja sa koronavirusom, informisati naše roditelje i djecu na vrijeme, i prije svega odgovoriti svom zadatku Trenutno se sa Institutom za javno zdravlje pripremaju modeli funkcionisanja školske godine, koji će biti najbezbjedniji za djecu. Uporedo, snimaju se časovi koji će biti podrška sistemu obrazovanja i koristan resurs čak i u redovnoj nastavi. Izbor da se ti materijali ne koriste kao zamjena za nastavu u septembru bio je svjestan, jer znamo koliko je važno iskoristiti sve mogućnosti za direktan kontakt u školi", navodi se u u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Dodaju i da razumiju "pojedinačne stavove o početku godine", ali da je njihova uloga "da zaštitimo i zdravlje i znanje naše djece".

"Koje u sistemu obrazovanja ima preko 100.000. I stoga molimo za strpljenje. Na udarac koji je svim obrazovnim sistemima zadala pandemija odgovorili smo efikasno i brzo, te pokazali da naša djeca mogu da računaju na nas. Tako će biti i ovog puta". zaključuje se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Preporučujemo za Vas