Preispitati odluku o zakupu tezgi

Zakupci tezgi tražili umanjenje dažbina za najmanje pedeset odsto

2217 pregleda 0 komentar(a)
Tržni centar “Gintaš”, Foto: Boris Pejović
Tržni centar “Gintaš”, Foto: Boris Pejović

Zakupci tezgi na prvom spratu Tržnog centra iznad zelene pijace u “Gintašu” u Podgorici, uložili su žalbu na Odluku preduzeća “Tržnice i pijace” da odbiju da im umanje dažbine za najmanje pedeset odsto.

Trgovci, njih skoro 250, nedavno su zbog krize izazvane koronavirusom tražili umanjenje, a iz “Tržnica i pijaca” odbili su taj zahtjev, uz obrazloženje da su cijenu zakupa već umanjili 20 i 10 odsto.

“Međutim, ti razlozi su neosnovani, nejasni, jer je to umanjenje na snazi od 2010. godine. Posebno iz razloga jer su umanjenja iz 2010. potpuno irelevantna. Veliki broj podnosilaca prigovora/žalbe nije čak ni bio u ugovornom odnosu s ‘Tržnicama i pijacama’ tada, odnosno njihovi ugovori su zaključeni nakon 2010. godine”, navodi se u žalbi zakupaca.

Negativan odgovor dobili su 29. jula, nakon čega su isti zahtjev uputili Sekretarijatu za komunalne poslove Glavnog grada Podgorica.

Kazali su da zbog navedenih razloga treba poništiti rješenje o odbijanju i usvojiti njihove zahtjeve.

U obraćanju Sekretarijatu ranije su naveli da su uložili u kupovinu sezonske robe, a da su zbog epidemije kovida-19 objekti bili zatvoreni, te da robu nisu uspjeli da prodaju.

“Zbog toga nismo u mogućnosti da nabavimo novu i nastavimo nesmetano da radimo”, navode u žalbi.

Bonus video: