Budva: Završen humanitarni plivački maraton

Učesnici su plivali od plaže Kamenovo oko ostrva Sveti Nikola do gradske plaže na Svetom Stefanu

17722 pregleda 123 reakcija 10 komentar(a)
Učesnici plivačkog maratona, Foto: Vuk Lajović
Učesnici plivačkog maratona, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 23.08.2020. 18:50h

U Budvi je danas održan Humanitarni plivački maraton, na kojem je 30 učesnika plivalo od plaže Kamenovo oko ostrva Sveti Nikola do gradske plaže na Svetom Stefanu kako bi prikupili novac za liječenje dječaka Andrije Bakića i Vanje Jovanovića iz Budve, kao i adaptaciju Doma starih "Sveti vid" u Petrovcu.

Ovo je četvrti po redu humanitarni maraton, koji kako je kazao jedan od organizatora i učesnik svih prethodnih godina, Starograđanin Luka Vučković je okupio najviše učesnika.

Učesnici maratona
Učesnici maratonafoto: Vuk Lajović

Svi učesnici su prošli ljekarski pregled. Učesnike su pratili ljekari KBC Podgorica, trener je bio Luka Zenović, a farmaceut Ivana Koprivica. Svi učesnici plivali su na sopstvenu odgovornost.

"Pozivamo sve da skladu sa novčanim mogućnostima pruže novčanu podršku preko navedenih bankarskih računa, i time budu dio još jedne uspješne humanitarne akcije. Svi želimo svijet u kome caruju solidarnost, sreća, ljubav, zdravlje ... Doprinesimo tome našom skromnom podrškom; budimo humani! “, poručio je ranije Vučković.

foto: Privatna arhiva

Za donacije za Vanju Jovanovića račun je u Erste banci 540-32019144-67

Za donacije za Dom starih račun je u Hipotekarnoj banci 520-14941-66

Za donacije za Andriju Bakića račun je u Erste banci 540-32146947-02

Porodica Bakić zahvalila se svima koji su danas učestvovali na humanitarnom maratonu, kao i svim ljudima dobre volje koji su i do sada učestvovali i uplatili novac na Andrijin račun.

​ ​

Bonus video: