Opština Herceg Novi obezbijedila 1.748 udžbenika za učenike prvih pet razreda

Sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo je kazala da je lokalna samouprava nastavila sa dobro praksom, te roditeljima i ove godine pružila podršku u vidu opremanja djece za školu

1073 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.08.2020. 13:29h

Opština Herceg Novi obezbijedila je 1.748 udžbenika za đake prvih pet razreda osnovnih škola, saopšteno je iz te lokalne samouprave.

Sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo je kazala da je lokalna samouprava nastavila sa dobro praksom, te roditeljima i ove godine pružila podršku u vidu opremanja djece za školu.

"Nabavku 1748 udžbenika izvršiće “Kastex” d.o.o., a Opština je za ovu priliku izdvojila 90 hiljada eura. Iako nije zakonom obavezana, Opština Herceg Novi na ovaj način želi da pruži podršku djeci i mladima, kao i njihovim roditeljima, a sve u cilju poboljšanja uslova za rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama", navodi se u saopštenju Opštine.

Iz Opštine podsjećaju da je akcija započela dodjelom udžbenika prvacima, potom za prva tri razreda, prošle godine i za četvrti, a u školskoj 2020/21. komplete će dobiti i osnovci koji polaze u peti razred. "O načinu dodjele kompleta udžbenika javnost će biti blagovremeno obaviještena", kazali su iz Opštine Herceg Novi.

Bonus video: