Delagacija Lovačkog saveza u posjeti Bijelom Polju

Lovački dom će se graditi u Majstorovini kod Bijelog Polja

Predstavnici Lovačkog saveza su naveli da je Bijelo Polje ima jednu od najbrojnijih organizacija u državi sa više od 400. registrovanih lovaca, te upoznali predsjednika Opštine da je danas počela edukacija 30. mladih lovaca koji će nakon završene obuke polagati lovački ispit

4835 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

-U Majstorovini kod Bijelog Polja biće izgrađen lovački dom, zaključeno je na sastanku predsjednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića i delegacije Lovačkog saveza Crne Gore koju je predvodio predsjednik Nikola Marković.

Predsjednik Smolović je iskazao zadovoljstvo saradnjom koju lokalna samouprava ima sa Lovačkom organizacijom Bijelog Polja i Lovačkim savezom, te izrazio spremnost da pruži podršku za izgradnju Lovačkog doma u Majstorovini, kao i adaptaciji strelišta u skladu sa zahtjevnim standardima za organizaciju međunarodnih takmičenja.

Predstavnici Lovačkog saveza su naveli da je Bijelo Polje ima jednu od najbrojnijih organizacija u državi sa više od 400. registrovanih lovaca, te upoznali predsjednika Opštine da je danas počela edukacija 30. mladih lovaca koji će nakon završene obuke polagati lovački ispit.

Predstavnici Lovačkog saveza Crne Gore su predstavili mogućnosti za veću promocije lovnog turizma, kao svojevrsnog turstičkog proizvoda koje Bijelo Polje i Crna Gora mogu pružiti gostima ali i profesionalnim sportistima.

Sastanku su prisustvovali: Dragomir Mišo Moračanin – predsjednik Skupštine Lovačkog saveza Crne Gore, Miloš Janković - načelnik Direkcije za lovstvo u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Mladen Čabak – sekretar Lovačkog saveza Crne Gore, Dušan Vratnica – član Komisije za polaganje lovačkog ispita i Tufo Pućurica - sekretar Lovačke organizacije Bijelo Polje.

Preporučujemo za Vas