Protest ispred Opštine Bijelo Polje tokom posjete lovaca: Povod ubistvo srndaća

Protest je organizovan na način što su aktivisti obuceni i bijela odijela isflekana krvlju nosili fotografije ubijenih srndaća na kojima su bile ispisane poruke: "Imena Ubica" i "Dokle Ubice?"

8650 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Danas su ekološki aktivisti Mreže NVO Sjevera poštujući pravila NKT-a organizovali protest ispred zgrade Opštine Bijelo Polje protestujući zbog ubistva srndaća prije dva dana u mjestu Kosanica kod Pljevalja.

Povod za protest je bila posjeta rukovodstva nevladine organizacije "Lovački savez Crne Gore" Opštini Bijelo Polje i polaganje lovačkog ispita za trideset novih lovaca.

Delegaciju NVO "Lovački savez Crne Gore" koju je predvodio predsjednik Nikola Marković je primio i ugostio Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, koji im je obećao finansijsku podršku za gradnju lovačkog doma i izgradnju strelišta.

Protest je organizovan na način što su aktivisti obuceni i bijela odijela isflekana krvlju nosili fotografije ubijenih srndaća na kojima su bile ispisane poruke: "Imena Ubica" i "Dokle Ubice?" .

Oni su isped zgrade Opštine pištaljkama zviždali i tako skretali pažnju građana, pjevali pjesmu "Izadji mala, izadji bar na čas", uzvikivali parole: " Stvarate buduće ubice ", " Čekamo vas da nam objasnite šta radite" i uprkos kiši koja je počela padati aktivisti su ostali da čekaju izlazak lovaca iz zgrade Opštine.

Bonus video: