"radi utvrđivanja da li postoji međusobna usklađenost i tačnost podataka iz biračkog spiska"

Pokrenut sistem za automatsku identifikaciju otisaka prstiju

Iz MUP-a su podsjetili da je Ekspertski tim za kontrolu tačnosti i ažurnosti biračkog spiska, kojim rukovodi ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je, na sjednici od 20. avgusta zaključkom naložio sprovođenje te procedure

4732 pregleda 1 komentar(a)
Foto: MUP Crne Gore
Foto: MUP Crne Gore

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pokrenulo je sistem za automatsku identifikaciju otisaka prstiju crnogorskih državljana koji imaju biračko pravo (AFIS), upoređivanjem fotografije otisaka, radi utvrđivanja da li postoji međusobna usklađenost i tačnost podataka iz biračkog spiska.

Kako je saopšteno iz tog resora, AFIS je pokrenut danas u 16 sati.

Iz MUP-a su podsjetili da je Ekspertski tim za kontrolu tačnosti i ažurnosti biračkog spiska, kojim rukovodi ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je, na sjednici od 20. avgusta zaključkom naložio sprovođenje te procedure.

Sjednici su, na poziv Ekspertskog tima, prisustvovali predsjednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović i predstavnici međunarodnih posmatračkih misija - Glavnog tima Izborne posmatračke misije ODIHR-a (EOM) i Evropske mreže organizacija za posmatranje izbora (ENEMO).

Preporučujemo za Vas