Simović: Pivu su uvijek krasili slobodarstvo i antifašizam

Simović je kazao da je svako poljoprivredno gazdinstvo, veliko i malo, važno, i ima svoju ulogu u razvoju poljoprivrede, očuvanju tradicije i obogaćivanju turističke ponude

5285 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Pivu su uvijek krasili slobodarstvo, antifašizam, mudri ljudi i dobri domaćini, kazao je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, dodajući da je obaveza svih da čuvaju i njeguju takve vrijednosti i u Pivi i u cijeloj Crnoj Gori.

On se, kako je saopšteno iz resornog ministarstva, danas sastao sa poljoprivrednicima u selu Brezna, u Plužinama, i razgovarao o izazovima sa kojima se suočavaju i mogućnostima unapređenja.

“Posebno mjesto u tim aktivnostima zauzima završetak vodovoda Gornja i Donja Brezna, čiju izgradnju, započetu prošle godine, podržava Ministarstvo poljoprivrede. Realizacija ovog projekta biće značajan podstrek za još brži razvoj i valorizaciju potencijala ovog kraja, kako u poljoprivredi, tako i turizmu”, navodi se u saopštenju.

Simović je kazao da je svako poljoprivredno gazdinstvo, veliko i malo, važno, i ima svoju ulogu u razvoju poljoprivrede, očuvanju tradicije i obogaćivanju turističke ponude.

“Posebno u vremenu koje je pred nama, jer su zdrava životna sredina i hrana najvažniji zahtjevi turista“, zaključio je Simović.

Bonus video: