Vuković: Bulevar Svetog Petra Cetinjskog dobio moderan izgled

"Bulevar se dugo vremena nalazio u stanju koje nije bilo adekvatno, zato smo mi iskoristili ovu ljetnju pauzu, kada je manje vozila u saobraćaju, da radimo ono što je trebalo uraditi decenijma unazad"

3709 pregleda 9 komentar(a)
Vuković, Foto: Glavni grad Podgorica
Vuković, Foto: Glavni grad Podgorica

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je danas završene radove treće i ujedno posljednje faze rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, saopšteno je iz Glavnog grada Podgorica.

U saopštenju se dodaje da se radi o potezu od raskrsnice ulica Svetozara Markovića i Ivana Vujoševića do raskrsnice sa Bulevarom Džordža Vašingtona.

"Nakon tridesetak radnih dana temeljne rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, prve od kako je bulevar izgrađen, on je danas dobio moderan izgled na ponos glavnom gradu i na zadovoljstvo svih građana Podgorice", istakao je Vuković, naglašavajući da to tako i treba da bude jer je ovo i najvažnija saobraćajnica u Podgorici i na ovom bulevaru se nalaze najznačajnije institucije Crne Gore.

"Bulevar se dugo vremena nalazio u stanju koje nije bilo adekvatno, zato smo mi iskoristili ovu ljetnju pauzu, kada je manje vozila u saobraćaju, da radimo ono što je trebalo uraditi decenijma unazad. Sve od Ulice Marka Miljanova pa do Bulevara Džordža Vašingtona u dužini od 1,6 km dobili smo jednu novu saobraćajnicu, a vrijednost ove investicije je premašila 570.000 eura”, naglasio je Vuković i tom prilikom izrazio zahvalnost privrednom društvu ''Putevi'' i ostalim kolegama koji su odradili izvanredan posao na visokim temperaturama, na način da se rekonstrukcija glavne gradske saobraćajnice ne osjeti na način na koji se odvija saobraćaj.

U saopštenju se dodaje da je u dužini Bulevara Svetog Petra Cetinjskog postavljena je ograda kako se u tom dijelu ne bi nepropisno parkirala vozila.

"Naši sugrađani su imali priliku da vide i ogradu koja je postavljena duž Bulevara, na šta smo bili primorani zbog nekih loših navika, jer konačno moramo razumjeti da je ovo glavna gradska saobraćajnica i da je zabranjeno zaustavljanje na taj način se ugrožava normalno odvijanje saobraćaja u Glavnom gradu i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju", saopštio je Vuković i najavio da će po sugestiji Sekretarijata za saobraćaj, treća traka bulevara biti odvojena za autobuse i taksiste i na taj način će se motivisati sugrađani da parkiraju svoje automobile i koriste alternativne vidove saobraćaja.

Vuković je kazao da je riječ o jednoj važnoj rekonstrukciji za Glavni grad na zadovoljstvo svih građana, ali da će saobraćajnicu koristiti i oni koji su ovu rekonstrukciju smatrali suvišnom.

''Tokom septembra na ovoj saobraćajnici biće uređeno i zelenilo na jednom dijelu bulevara tamo do Blažovog mosta, te će na taj način Podgorica dobiti jednu aveniju kakvu zaslužuje Glavni grad evropske države. '' zaključio je Vuković.

Direktor gradskog preduzeća Putevi Radenko Bulatović je istakao da je završena rekonstrukcija cijelog Bulevara Svetog Petra Cetinjskog dužine 1.6 km, preko 12m širine i preko 30.000 kvadrata.

“Radovi su obihvatili uklanjanje postojećeg asfaltnog kolovoza, priprema podloge za asfaltiranje, rekonstruisanje slivničkih rešetki, izrada izravnavajućeg i habajućeg sloja, kao i horizontalnu signalizaciju”, saopštio je Bulatović.

Bulatović je naglasio da su radovi trajali preko 30 dana, a ukupna vrijednost investicije je 570.000 eura. On je takođe dodao da društvo na čijem je čelu nije bilo aktivno samo na gradskim saobraćajnicama, već su radili sanaciju saobraćajnica na ruralnom području. Posle izgradnje vodovodne mreže Putevi su radili sanaciju saobraćajnice koja povezuje Beri i Komane, kao i asfaltiranje u Lješanskoj nahiji gdje su završili peko kilometer puta vrijednosti 50.000 eura.