Prilagođavanje svjetlosti u prostoru za svaku priliku

Slobodno vrijeme je prilika za boravak na otvorenom, odlazak na plažu, laganu šetnju, vožnju bicikla, sportske aktivnosti, a sve to pozitivno utiče na opšte stanje organizma

13184 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Velux
Foto: Velux

Sunce našem tijelu pruža energiju i vitalnost. Kažu da se ljudi koji žive u djelovima svijeta koji imaju više sunčanih dana osjećaju srećnijim i zadovoljnijim.

Zato je vrijeme koje se provodi na otvorenom ključno ne samo za raspoloženje, već i za imunitet i poboljšanje metabolizma.

Slobodno vrijeme je prilika za boravak na otvorenom, odlazak na plažu, laganu šetnju, vožnju bicikla, sportske aktivnosti, a sve to pozitivno utiče na opšte stanje organizma.

Naravno, u svemu treba imati mjeru pa i vrijemenu provedenom na suncu posebno tokom ljetnjih dana kada se treba čuvati visokog UV zračenja. Tada je potrebno naći adekvatan prostor u kojem možemo kontrolisati nivo svjetlosti i učiniti popodnevne trenutke, bili oni radni ili namijenjeni za odmor, ugodnim i prijatnim.

Da li u našim domovima i radnim prostorima imamo dovoljno svjetlosti ili pak manje nego što bi trebalo? Kako postići optimalno rješenje i osposobiti prostor da bude prijatno boraviti u njemu kada je količina svjetlosti i samim tim nivo toplote u pitanju?

Kvalitet i veličina prozora i izbor odgovarajućih roletni su od ključnog značaja. Velike površine čine prostor svijetlijim i prozračnijim, ali u prijepodnevnim i posljepodnevnim satima, u zavisnosti od pozicije prozora, dnevna svjetlost dominanto ispunjava unutrašnji prostor.

Savršena udobnost je u pronalaženju savršene kombinacije.

Kako bi obezbijedili ugodnu atmosferu i spriječili prostor od pregrijavanja, roletne čine važan segment u kontroli svjetlosti i toplote, pa čak i nivoa spoljne buke.

Često su potkrovlja prostor gdje može doći do veće koncetracije toplote i samim tim i zračenja pa je pored kvalitetnih VELUX prozora preporuka postavljanje i zaštite u vidu spoljnih i unutrašnjih roletni.

VELUX unutrašnje i spoljašnje roletne u potkrovlju omogućavaju potpunu zaštitu od svih vremenskih uslova, od smanjenja toplote do 94 odsto i pregrijavanja prostora, dok zimi pomažu u održavanju toplote.

Spoljnje VELUX mrežice omogućavaju smanjenje pasivnog zagrijavanja i održavanja hladne i ugodne temperatura, a sa druge strane zbog providnosti materijala može se uživati u pogledu.

Ukoliko želite da osvježite i adaptirate postojeće, ili da uredite novo potkrovlje, za besplatne konsultacije i posjete na teritoriji Crne Gore možete pozvati VELUX stručnjake, koji će vam pomoći da nađete najbolje rješenje za vaš prostor.